Neuradno: liga ABA ima blokiran račun

Nekateri menijo, da je ogrožen obstoj tekmovanja, saj liga klubom plačuje stroške gostovanj.

Objavljeno
07. oktober 2020 10.24
Posodobljeno
07. oktober 2020 14.41
Cedevita Olimpija od začetka nastopa v ligi ABA. FOTO: ABA
STA
STA
Beograd - Regionalna košarkarska liga ABA ima blokiran račun na svoji zagrebški banki, poročajo nekateri srbski mediji. Agencija Tanjug je poročala, da je blokado zaradi neurejenih pravnih in lastniških odnosov v ligi zahteval podpredsednik lige Nebojša Čović.

Poleg prvega moža beograjske Crvene zvezde so pooblaščene osebe v ligi še predsednik Budućnosti iz Podgorice Dragan Bokan in nekdanji podpredsednik zagrebške Cedevite Mladen Veber.
 

Jabolko spora status FMP


Srbski mediji poročajo, da je Čović potrdil, da bo umaknil blokado računa takoj, ko bo rešeno vprašanje sprejema novih članov v podjetje ABA liga (FMP, Mornar, Primorska). Kot poročajo mediji, se je Čović postavil na stran FMP, ki mu Partizan ne dovoli lastniškega vpisa v sodni register, in zahteval, da zadevo najprej reši Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani.

image
Bo liga ABA celo obstala?


A težav je več, saj so nasprotja med klubi zelo velika in še vedno ni znano niti predsedstvo nove lige, poroča rs.n1.info. Kaj blokada pomeni za ligo, ostaja odprto. Nekateri mediji poročajo celo, da to lahko ogrozi obstoj tekmovanja, saj liga klubom plačuje stroške gostovanj na območju nekdanje Jugoslavije.