Liga ABA: Olimpija se vrača v stari hram

V 6. kolu se v Tivoli vrača Union Olimpija, ki so jo iz Stožic pregnale rokometašice. Ali bo zaigral Damir Markota, ni znano.

Objavljeno
05. november 2011 08.32
Posodobljeno
05. november 2011 12.18
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport

Ljubljana – Slovenski košarkarski konec tedna najbolj vnetim v živo omogoča ogled kar treh dvobojev regionalne lige ABA, saj bo od domače četverice v 6. kolu le Krka točke iskala v goste pri Budućnosti. In to upajoč, da je bila uvodna zmaga s Hemofarmom pred tednom začetek njenega vzpona.

Potem ko so Novomeščani kot druga slovenska ekipa prebili led, so domače oči zdaj uprte v preostala dva slovenska zastopnika Helios in Zlatorog, ki še naprej brez zmage samevala pri dnu in jima tudi tokat ne bo lahko. Laščani se ta čas ponašajo celo z najslabšo obrambo v ligi, s povprečjem 92,6 prejete točke se nevarno bližajo stotici in v le slabo tolažbo jim je, da za njimi v tem segmentu korak drži tudi evroligaš Zagreb (86,6), ki je na evropski in regionalni sceni povsem izgubil usmeritev in niza boleče poraze. Jutri bodo Laščani svojo priložnost iskal proti Širokemu Brijegu.

V Tivoli se sicer vrača Union Olimpija, ki so jo iz Stožic pregnale rokometašice, šele pred dvobojem pa bodo v klubu odločili, ali bo Damir Markota – do včeraj po torkovem udarcu v ramo še ni treniral – proti Radničkemu le zaigral. Za zeleno-bele bi bila novica o morebitni zmagi Heliosa nad Cedevito dobrodošla, saj je slednja v naletu in le dve točki za Ljubljančani, a bi bil ob njenem dvigovanju forme za začetek evropskega pokala domač podvig prava znanstvena fantastika. Vsekakor precej večja kot uspeh Krke v Podgorici.

Novomeščani namreč počasi, a vztrajno ogrevajo motor in četudi po uspehu nad Hemofarmom ni pričakovati, da ne bodo več treščili ob tla, je očitno, da napredujejo. Njihova usmeritev je pač dolgoročna, že zdaj zrejo proti drugemu delu sezone, do kamor morajo priti le s čim bolj ugodnim izhodiščem in brez žrtev. »Mi doslej še nismo pokazali, česa smo sposobni, proti ekipi iz Vršca smo prejšnji konec tedna šele začeli razvijati vse, kar treniramo. Tokrat bomo vsekakor poskušali še popraviti napake. Veseli nas, da se kaže napredek, saj najtežji del za nas še prihaja, ko bomo igrali po dve tekmi tedensko, lahkih tekmecev pa v evropskem tekmovanju ni. Upam, da smo vsaj prebili led in bo šlo odslej le navzgor, smo namreč dobra ekipa,« pravi Edo Murič, eden iz plejade novomeških mladcev, ki naj bi po lanski privajalni sezoni letos že začel prevzemati pomembno vlogo.

Liga ABA, 6. kolo, danes:

Helios – Cedevita (17),

Budućnost – Krka (18),

Union Olimpija – Radnički (19),

Zagreb – Crvena zvezda (20);

Nedelja:

Partizan – Cibona (17),

Zlatorog – Široki brijeg (20);

29. decembra:

Hemofarm – Maccabi.