Liga ABA: Sagadin tokrat 
v podrejeni vlogi

V 5. koluu lige ABA se bosta ob 18. uri v Domžalah pomerila Helios 
z učiteljem in Union Olimpija z učencem.

Objavljeno
30. oktober 2011 14.17
Posodobljeno
30. oktober 2011 14.25
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport

Ljubljana – Zmago Sagadin se ni velikokrat znašel v vlogi, ko je napadal z nižjega štartnega mesta, predvsem pa z izhodiščem brez večjih obetov za uspeh. A pred derbijem njegovega Heliosa in Uniona Olimpije njegovega učenca Saša Filipovskega obe moštvi delijo cele štiri zmage v ligi ABA, natanko toliko, kot je bilo v tej sezoni odigranih kol.

Sagadin tudi sam poudarja, da bo njegova mlada in še neudelana zasedba pripravljena za drugi del sezone, torej prehod v pomlad, ko se bo v domačem prvenstvu začela bitka za regionalne vozovnice za 2012/13, četudi bo moral Helios v izogib zadnjemu mestu dotlej nekaj zmag nabrati tudi na regionalni sceni. A dvoboj z Unionom Olimpijo je za njegove povečini mlade in neizkušene izbrance vendarle motiv posebne vrste, ko bo na delu še marsikaj drugega kot le košarkarske veščine. »Nobenega razloga ni, da bi bili obremenjeni ali živčni, saj je znano, da je Union Olimpija glede na svoj status in moč favorit. V takšnih razmerah je naš cilj, da predvsem prikažemo najboljšo možno igro, se dostojno upiramo in po možnosti izkoristimo vsako priložnost, ki se nam ponudi za kaj več,« je eden najbolj izkušenih domžalskih mož Sandi Čebular prepričan, da bi s trdno obrambo lahko Ljubljančanom pripravili mnoge nevšečnosti.

Ni jim tudi ušlo, da Olimpija v tem segmentu to sezono še ni razprla kril in da ji ob dobrem strelskem dnevu lahko načnejo substanco. Pri tem morajo računati na položaj slovenskega evroligaša, ki si po Evropi rane uspešno liže prav na regionalni sceni. »Predvsem se pred tekmo ne smemo igrati z matematiko ali razmišljanjem, da smo boljši, saj je to hoja po nevarnem področju. Pred očmi moramo imeti nujo ohranjanja kontinuitete rezultatov v ligi ABA, željo, da odigramo dobro tekmo, saj nas Helios lahko tudi premaga, če se ne bomo dobro pripravili. Spodrsljaja si ne smemo dovolili, saj smo še v obdobju jemanja zaleta in za samozavest moštva gotovo ne bi bil dober,« tako opozarja ljubljanski branilec Aleksandar Ćapin.