Liga NBA: Izjemni Isaiah Thomas prinesel Bostonu drugo zmago (VIDEO)

Boston Celtics so na drugi tekmi konferenčnega polfinala po podaljšku premagali Washington s 129:119.

Objavljeno
03. maj 2017 09.38
Wizards Celtics Basketball
N. Gr.
N. Gr.

Boston - Najbolj odlikovana franšiza lige NBA slavi novega junaka. Isaiah Thomas se celo končnico bori z družinsko tragedijo, v nesreči mu je umrla sestra, a ga žalost le še podžiga, da na parketu zaigra še bolje. Tokrat je s 53 točkami postavil osebni rekord v končnici in postal šele četrti igralec v zgodovini franšize, ki je v končnici presegel mejo 50 točk. 

Devet jih je dodal v podaljšku, kjer je Boston končno prevesil tehtnico na svojo stran. Vrhunsko je s 15 točkami in 12 skoki pri Celtics igral tudi Al Horford, pri moštvu iz prestolnice ZDA pa je bil pričakovano najboljši vedno zanesljivi John Wall s 40 točkami in 13 skoki. 

Tekmo so sicer zaznamovale tudi poškodbe in grobi prekrški, Horford je že v prvi minuti poletel v občinstvo, Otto Porter Jr. je zapustil igro s krvavim obrazom, Avery Bradley si je poškodoval kolk, Thomas pa je v tretji četrtini padel na obraz in si spet premaknil zob, ki so mu ga na prvi tekmi polfinala konference izbili košarkarji Wizards. Serija se zdaj seli v Washington, kjer bodo domačini poizkušali nadoknaditi zaostanek z 2:0 v zmagah. 

»Moja sestra, vse kar delam, je zanjo in vem, da me gleda. Zadnje, kar lahko storim je, da igram zanjo. Nikakor ne bi želel zamuditi igranja na njen rojstni dan, želel sem zmagati za Chyne,« je po tekmi čustveno stopil pred kamere Thomas.

Uspešno so polfinale zahodne konference začeli tudi podprvaki lige NBA, ki so na krilih velike četvorke odpravili Utah Jazz s 106:94. Pri Golden Statu je raznovrstni Draymond Green dosegel 17 točk, osem skokov, šest asistenc in še dve blokadi, skupno jih je v končnici zbral že 19. Kevin Durant se je ustavil pri 15 točkah, a je iz igre zadel le šest od 14 metov. 

Pri Utahu je bil najbolj razpoložen Rudy Gobert s 13 točkami, Jazz pa se je poznala utrujenost po dolgi seriji z Los Angeles Clippers, ki so jo končali šele z zmago na sedmi tekmi. Golden State Warriors so počivali od 24. aprila, tudi druga tekma serije pa bo v njihovi Oracle Areni v Oaklandu. 

Liga NBA, izidi:

VZHOD:
Boston Celtics - Washington Wizards 129:119 (podaljšek)
Boston vodi z 2:0 v zmagah.

ZAHOD:
Golden State Warriors - Utah Jazz 106:94
Golden State vodi z 1:0 v zmagah.