Ljubljančani skoraj popolni, čakajo le še Sudanca, Američana in Rusa

Cedevita Olimpija začela priprave, na seznamu ima štirinajst košarkarjev.

Objavljeno
11. avgust 2020 20.00
Posodobljeno
11. avgust 2020 20.37
Sani Bečirović kot športni direktor Cedevite Olimpije optimistično pogleduje proti novi sezoni. Foto Uroš Hočevar
M. Š., STA
M. Š., STA
Ljubljana – Košarkarji Cedevite Olimpije so začeli priprave za novo sezono. Glavni trener Jurica Golemac ima v ekipi štirinajst košarkarjev, na njegovem seznamu pa so Jaka Blažič, Edo Murić, Ivan Marinković, Mikael Hopkins, Rok Radović, Alen Hodžić, Kendrick Perry, Žiga Dimec, Roko Leni Ukić, Dan Duščak, Jegor Sitnikov, Alen Malovčič, Mangok Mathiang in Rion Brown.

»Mangok Mathiang je za zdaj še v Avstraliji, vsi pa vemo, kako je zdaj tam in kakšne omejitve imajo glede potovanj zaradi še vedno trajajoče pandemije novega koronavirusa. Delamo na tem, da ga čim hitreje spravimo v Slovenijo, enako pa velja za Riona Browna, ki je pogodbo z nami podpisal v petek, posledično pa mora v Združenih državah Amerike prestati test, nato pa se bo lahko odpravil na pot,« je preko video klica s predstavniki medijev povedal športni direktor Sani Bečirović.

»Malenkost bolj zapletena je situacija z Jegorjem Sitnikovom, ki se je v Rusijo odpravil kmalu po tem, ko se je v Sloveniji uradno razglasila epidemija. Delamo na tem, da ga čim prej vrnemo v Slovenijo in da se pridruži ekipi,« je dodal Bečirović, ki verjame, da je pred njimi uspešna sezona. »Cilji so znani in jasni. Vse domače naslove želimo vrniti v Ljubljano in narediti vse, da bomo v obeh mednarodnih tekmovanjih izboljšali rezultate iz sezone 2019/20.«

Vsi igralci, ki so trenutno v Sloveniji, ter člani strokovnega štaba in zaposleni v Cedeviti Olimpiji so opravili test na novi koronavirus, vsi rezultati pa so bili negativni.


Sprejeli so določene preventivne ukrepe


»Pred nami je sezona, polna izzivov, največji pa bo zagotovo pandemija koronavirusa, ki še naprej vpliva na življenje vseh nas. Videli bomo, kako se bodo zadeve razvijale v naslednjih dveh mesecih do začetka sezone. Sprejeli smo določene preventivne ukrepe, s katerimi bomo olajšali naše delo in delo ekipe v dvorani. Tako bomo člansko moštvo popolnoma izolirali od preostalega dela pisarne,« je pojasnil direktor kluba Davor Užbinec.

»V novo sezono se podajamo z zmanjšanim proračunom, kar je seveda povezano s pandemijo. Veseli smo, da vsi pokrovitelji še vedno stojijo za nami in da še naprej podpirajo klub. Z zmanjšanim proračunom smo vseeno sestavili ekipo, ki bo konkurenčna v vseh tekmovanjih,« je ocenil Užbinec.

Ljubljančani bodo novo tekmovalno sezono začeli 17. septembra na tekmi slovenskega superpokala s Koprom Primorsko. Na evropskem parketu se bodo zmaji prvič v novi sezoni predstavili v Parizu 30. septembra, začetek sezone v ligi ABA pa je predviden za prvi oktobrski konec tedna.

Cedevita Olimpija bo sicer v skladu s ciljem razvoja mladih igralcev sodelovala s košarkarskim društvom Ilirija, v katerem se bodo kalili mladi in nadarjeni košarkarji iz stožiških vrst. Ilirijani, pri katerih bosta sezono začela tudi Sitnikov in Malovčič, bodo v prihajajoči sezoni nastopali v 2. SKL. Prav tako bodo lahko navijači mlade zmaje spremljali v 3. SKL, v kateri bo v sezoni 2020/21 znova nastopala ekipa Cedevita Olimpija mladi.