Luka Dončič navdušil kot MVP mladinskega finala

Mladi slovenski košarkar Luka Dončič je v dresu Real Madrida blestel v finalu zaključnega mladinskega turnirja v Španiji.

Objavljeno
09. maj 2015 18.03
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Slovenski košarkarski up Luka Dončič pri 16 letih že navdušuje na španskih košarkarskih parketih. Potem ko je nedavno dobil priložnost celo v članski ekipi Real Madrida, je postal tudi najboljši igralec mladinske ekipe madridskega moštva, ki je tudi prepričljivo osvojilo prvenstvo. Na zaključnem turnirju mladincev je Dončič postal MVP, v finalu je dosegel trojnega dvojčka - 15 točk, 12 skokov, 15 podaj, statistični indeks 47.

»Madrid je prikazal ogromno talenta, predvsem pa izjemnega Dončiča. 16-letni Slovenec je znova pokazal svoj bogato znanje. Podaje, trojke, skoki, agresivnost v obrambi in neverjetna lahkotnost so nov dokaz njegovega izjemnega talenta in svetle prihodnosti. Madrid ima najboljšo mladinsko generacijo v zgodovini, hkrati pa še neverjetnega Dončiča,« so se o nadarjenem Slovencu in nadarjeni madriski ekipi razpisali pri španskem časniku Marca.

Ljubljančan je ob svoji igri brez dvoma kandidat tudi za slovensko člansko reprezentanco selektorja Jureta Zdovca.