Luka Dončić počival, Goran Dragić vskočil s klopi (VIDEO)

Košarkarji Miamija so pripravljalno obdobje pred novo sezono lige NBA začeli z zmago, Dallasa pa s porazom.

Objavljeno
09. oktober 2019 08.23
Posodobljeno
09. oktober 2019 10.31
Goran Dragić je vskočil s klopi in v igri prebil 20 minut. FOTO: Steve Mitchell/Reuters
Oklahoma – Košarkarji moštva Dallas Mavericks so sinoči začeli pripravljalno obdobje pred novo sezono lige NBA, poraz s 104:119 pa je slovenski čudežni deček Luka Dončić pospremil s klopi. Mladega Ljubljančana je trener Rick Carlisle še poslal na ogrevanje, nato pa ga je – enako kot še drugega evropskega zvezdnika, Latvijca Kristapsa Porzingisa – posadil na klop.

Trener je že pred dvobojem pojasnil, da Evropejca po napornem ponedeljkovem treningu ne bosta igrala, čeprav sta zdrava in povsem nared za novo sezono. Bosta pa priložnost dobila v noči na jutri ob gostovanju Dallasa pri Detroitu, ravno tako – če ne bo česa nepredvidljivega – tudi dva dni pozneje, ko se bo moštvo prvič predstavilo tudi na domačem parketu dvorane American Airlines Center.



Pri Dallasu se je ob sinočnjem porazu med strelce vpisalo vseh 16 košarkarjev, ki so stopili na parket, najučinkovitejša pa sta bila Nemec Maxi Kleber in Justin Jackson s po 14 točkami. Na drugi strani sta bila najbolj razigrana Shai Gilgeous-Alexander z 21 točkami, od tega štirimi trojkami, in center Steven Adams s 17 točkami.

image
Luka Dončić bo prvič pred novo sezono na parketu v noči na jutri. FOTO: Jerome Miron/Reuters


Zato pa je že ob uvodnem preizkusu pred novo sezono v majici moštva Miami Heat na parket stopil drugi Slovenec v ligi NBA, izkušenejši Goran Dragić. Ob prepričljivi domači zmagi s 107:89 nad San Antoniem je vskočil s klopi in v 20 minutah prispeval 8 točk (za dve 1:2, trojke 2:2), štiri asistence in tri skoke, ravno tako si je privoščil tri napake.



Najučinkovitejša pri zmagovalcih sta bila sicer Tyler Herro z 18 točkami in Chris Silva s 16 točkami in devetimi skoki, medtem ko sta pri poražencih izstopala Rudy Gay (12 točk) in DeMar DeRozan (10). Zasedbo Miamija nov preizkus čaka že v noči na jutri, ko se podaja na gostovanje v Charlotte, na prvo domačo tekmo (z Atlanto) pa bo morala počakati do prihodnjega torka.

Prve minute v ligi NBA pa je odigral tudi 22-letni Vlatko Čančar, ki je k zmagi moštva Denver Nuggets s 105:94 na gostovanju pri Portlandu prispeval dve točki (met za dve 1:1, trojke 0:1), v skoraj šestih minutah na parketu pa dodal še po en skok in podajo. Največ točk, 14, je prispeval Paul Milsap, v vrstah nasprotnikov pa se je z dvojnim dvojčkom za 10 točk in 12 skokov izkazal Skal Labissiere.