Luka Dončić še tretjič MVP kola v evroligi

Slovenski košarkar Luka Dončić je še tretjič postal najkoristnejši igralec kola v evroligi, tokrat s statističnim indeksom 23.

Objavljeno
27. april 2017 20.26
N. Gr.
N. Gr.

Madrid - V evroligi igralca kola izbirajo le na podlagi statističnega indeksa, zato je tokratni naziv pripadel kar trem košarkarjem. Ob Bryantu Dunstonu in Gustavu Ayonu se je pri indeksu 23 ustavil tudi Luka Dončić, kar mu je uspelo tretjič v sezoni.

Dončić je na četrtfinalnem srečanju z Darušafako dosegel 13 točk, osem skokov in dve podaji. Na prvi četrtfinalni tekmi je mladi slovenski košarkar igral nekoliko slabše, zataknilo se mu je predvsem pri metu in v medijih so zaokrožile fotografije objokanega Dončića na klopi, tolažil pa ga je kar trener Pablo Laso. Naziv MVP kola evrolige je zagotovo dober obliž na razočaranja, nekaj nihanj pa je pri tako mladem košarkarju povsem pričakovanih.

Ayon je dosegel 18 točk, devet skokov, tri podaje in dve ukradeni žogi. Duston se je ustavil pri 16 točkah in devetih skokih. Dončićev in Ayonov Real vodi z 2:1 v zmagah, priložnost za napredovanje bosta skupaj s soigralci imela že v petek.