Luka Dončić vzhajajoča zvezda evrolige

Dončić je tako postal najmlajši košarkar s to lovoriko, naslednji teden pa bo z Realom igral v finalu evrolige v Istanbulu.

Objavljeno
10. maj 2017 14.48
A. V.
A. V.
Madrid - Slovenski košarkar, zvezdnik madridskega Reala Luka Dončić, bo v svoje vitrine postavil še eno prestižno priznanje. Mladega košarkarskega virtuoza so v najmočnejšem evropskem tekmovanju pod koši evroligi soglasno imenovali za vzhajajočo zvezdo sezone 2016/17.

V glasovanje so zajeti vsi košarkarji, ki do 1. julija še ne bodo napolnili 22 let, Dončić se je prestižnega naslova veselil s komaj dopolnjenimi 18 leti. Glasovanje ima toliko večjo težo, ker v njem sodelujejo vsi glavni trenerji ekip, ki so prepoznali Slovenčevo kakovost. Dončić je tako postal najmlajši košarkar s to lovoriko, naslednji teden pa bo z Realom igral v finalu evrolige v Istanbulu.

V glasovanju je drugo mesto zasedel Hrvat Ante Žižić (Darušafaka), tretje mesto pa sta si razdelila Srb Marko Gudurić iz Crvene Zvezde in Senegalec Ilimane Diop (Baskonia Vitoria). Ni pa Dončićev naslov prvi v vitrini kakšnega Slovenca, z naslovom vzhajajoče zvezde evrolige se je leta 2005 ovenčal že Erazem Lorbek (Climamio Bologna), ko so priznanje podelili prvič.