Mariborčani brez Šulerja po tri točke

Nogometaši Maribora bodo jutri v Ljudskem vrtu igrali prvi dvoboj skupinskega dela lige prvakov proti Sportingu.

Objavljeno
16. september 2014 16.21
TRENING NK MARIBOR
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Slovenski prvak Maribor bo jutri začel nastope v najelitnejšem evropskem tekmovanju ligi prvakov, v kateri ga za začetek čaka domača tekma s Sportingom.

Kot je razkril domači trener Ante Šimundža, se Mariborčani na tekmo pripravljajo v sproščenem vzdušju, ki pa ga je nekoliko pokvarila novica, da branilec Marko Šuler ne bo mogel pomagati soigralcem, saj ni dobil dovoljenja zdravniške službe. Njegovo mesto bo po vsej verjetnosti zasedel Arghus.

»Priprave na tekmo potekajo po ustaljenem ritmu. Smo osredotočeni na evropsko preizkušnjo. Igralci so psihično in fizično pripravljeni, sproščeni, se pa zavedajo pomembnosti in kakovosti tekmovanja. Na jutrišnji tekmi bomo na visoki ravni. Po financah smo na dnu, po garanju in trdem delu pa v vrhu. To nas ne obremenjuje, zgolj motivira,« je dejal Šimundža.

Mariborski trener je na novinarski konferenci spregovoril tudi o jutrišnjem nasprotniku: »Sporting je ekipa, ki ima vse značilnosti portugalskega nogometa. Je izredno agresivna, čvrsta ekipa z ogromno dinamike, napadalne miselnosti. Seveda ima svoje pluse in minuse, ki pa jih bom zadržal za igralce,« je povedal Šimundža.

42-letni trener Maribora bo drugič sodeloval v ligi prvakov, potem ko je za štajersko moštvo igral v zgodovinski sezoni 1999/2000 in v Kijevu dosegel gol za edino zmago štajerskega moštva v tem tekmovanju.

Tavares: Vse bomo naredili za tri točke

Kapetan Maribora Marcos Tavares obljublja, da bodo domačini naredili vse, da skupinski del začnejo z zmago: »Igranje v ligi prvakov je velik privilegij tako za igralce kot klub. To smo vsi čakali in si želeli. Trener pravi, da smo fizično dobro pripravljeni, prav tako mentalno. Vse bomo naredili za zmago in tri točke. Vem, da bo težka tekma, a skupaj z navijači nam bo malo lažje. Ne razmišljam o nasprotni ekipi, ampak samo o naši. Vsi igralci smo motivirani, osredotočeni na jutrišnji obračun. Vadimo na visoki ravni in vse to nakazuje, da imamo možnosti za uspeh.«

Jutrišnja tekma v Ljudskem vrtu se bo začela ob 20.45, glavni sodnik bo Francoz Clement Turpin.