Marko Milič novi sodelavec KZS

Eden najprepoznavnejših slovenskih košarkarskih obrazov bo skrbel predvsem za razvoj košarkarjev v mlajših kategorijah.

Objavljeno
03. december 2015 15.17
bsa*Milic
J. P.
J. P.

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je močnejša za enega najprepoznavnejših igralcev doslej in nekdanjega reprezentanta Marka Miliča, ki bo skrbel predvsem za razvoj košarkarjev v mlajših kategorijah. Deloval bo kot mentor reprezentantom in reprezentantkam mlajših starostnih selekcij, organizacijski vodja projekta Pripadnost in razvoj športne osebnosti ter kot svetovalec na treningih nacionalnega programa in regijskega selekcioniranja.

Ob vseh teh vlogah bo Milič, ki se je igralsko upokojil po minuli sezoni, v majici z državnim grbom pa v 59 uradnih nastopih prispeval 605 točk, pomagal tudi pri promociji vseh dogodkov pod okriljem KZS, začenši s tradicionalno tekmo zvezd (All-Stars) 27. decembra v dvorani Antona Martina Slomška na Vrhniki.

»Marko je eden najprepoznavnejših košarkarjev pri nas, zato smo zelo veseli, da se je pridružil naši ekipi. Na parketu bo po vsej Sloveniji delil znanje, izkušnje in večno dobro voljo, s čimer bo številnim obetavnim košarkarjem vlil dodaten motiv za igranje, pokazal nove trike, s promocijskimi akcijami pa pomagal pri iskanju novih junakov za prihodnost,« je novemu sodelavcu polaskal generalni sekretar KZS Rašo Nesterović.

»Z velikim veseljem in odgovornostjo se podajam naproti novi vlogi, v kateri bom - skupaj s sodelavci - pomagal mladim vzljubiti to res lepo igro. Izkušnje iz kariere bi rad delil igralcem in trenerjem po vsej Sloveniji. Smo država s precej talenti, ki potrebujejo zgolj podporo in dobro delo. KZS se zahvaljujem za zaupanje in možnost, da lahko delam z mlajšimi selekcijami, pri čemer se bom zelo potrudil. Se vidimo v moji pisarni - na košarkarskem igrišču,« pa je poudaril Milič.