V Krki odslej Matic Rebec in Boban Tomić

Po slovesu Dušana Katnića so se Novomeščani odločili, da v svoje vrste zvabijo obetavnega Matica Rebca.

Objavljeno
19. december 2015 22.27
Košarkarska tekma med Helios Domžale in Union Olimpijo 05.aprila 2014
Š. Ro.
Š. Ro.

Novo mesto - Mladi in obetavni organizator igre Matic Rebec bo svojo košarkarsko pot nadaljeval v Krki. Potem ko so sporazumno prekinili pogodbo z Dušanom Katničem so na njegovo mesto Dolenjci pripeljali perspektivnega slovenskega reprezentanta.

Rebec je vse od svojega 14. leta igral v Heliosu iz Domžal, nato pa se preselili v Rogaško, ki trenutno zaseda vrh lestvice prve slovenske košarkarske lige. Po sedmih odigranih tekmah je vodilni podajalec prve lige z devetimi podajami na tekmo, tem pa je dodal še 15,4 točke in 2,4 skoka. Za njim je tudi uspešna reprezentančna kariera v mlajših selekcijah, kjer je bil med vodilnimi igralci v vseh kategorijah, v letu 2014 pa se je uvrstil tudi v člansko reprezentanco Slovenije.

Rebec pa ni edina okrepitev Krke, za slovenskega košarkarskega prvoligaša bo zaogral tudi Boban Tomić. Ta je košarko začel igrati v Jančah, nato pa je igral za več slovenskih prvoligaških moštev. V prejšnji sezoni je igral za ekipo Grosbasketa iz Grosuplja, kjer je na 30 odigranih tekmah v povprečju zabeležil 14,9 točke, 3,8 skoka in 5,7 podaje ter bil drugi najboljši podajalec lige Telemach. Letos je nastopal v 1. avstrijski ligi za ekipo UBSC Graz. V povprečju je igral 34 minut in v tem času 16 točkam dodal sedem asistenc na tekmo.