Med najboljšimi v evroligi peterica novincev

V izboru so največ glasov prejeli Llull (Real), De Colo (CSKA), Bogdanović, Udoh (oba Fenerbahče) in Printezis (Olympiakos).

Objavljeno
12. maj 2017 00.10
afp-MOSCOW-FENERBAHCE
J. P.
J. P.

Istanbul - Prihodnji konec tedna bo zaključni turnir četverice v Istanbulu zapečatil sezono košarkarske evrolige, že pred njim pa so navijači in novinarji izbrali najboljši peterki. V elitni deseterici so štirje igralci, ki so bili v njej že v minuli sezoni, in šest novincev. Že včeraj pa so Luko Dončića soglasno izbrali za vzhajajočo zvezdo iztekajoče se sezone.

V izboru za prvo peterko so največ glasov prejeli Sergio Llull (Real Madrid), Nando de Colo (CSKA Moskva), Bogdan Bogdanović, Ekpe Udoh (oba Fenerbahče) in Georgios Printezis (Olympiakos), v drugi peterki pa so se znašli Miloš Teodosić (CSKA Moskva), Brad Wanamaker (Darušafaka), Nicolo Melli (Bamberg), Bryant Dunston (Efes) in Gustavo Ayon (Real Madrid).

De Colo, Udoh, Teodosić in Ayon so bili med najboljšimi že tudi v sezoni 2015/16, Llull v sezoni 2011/12, preostala preterica je glasovalce prepričala prvič. Najkoristnejšega igralca lige bodo razglasili 20. maja na zaključnem turnirju evrolige.