Miloš Teodošić je najboljši košarkar Evrope

Evropska košarkarska zveza Fiba Europe je razglasila najboljše košarkarje minulega leta. Največ glasov je zbral Srb Miloš Teodosić, pred Špancem Pauom Gasolom in Nemcem Dirkom Nowitzkim. Edini Slovenec na lestvici petnajstih najboljših je Goran Dragić, ki je zasedel 11. mesto.

Objavljeno
18. februar 2011 16.57
V. B, delo.si
V. B, delo.si
München - Evropska košarkarska zveza Fiba Europe je razglasila najboljše košarkarje minulega leta. Največ glasov je zbral Srb Miloš Teodosić, ki je tako po dveh letih iz prvega mesta izrinil centra Los Angeles Lakersov, Španca Pauja Gasola. Gasol je sicer dobil več glasov košarkarskih strokovnjakov, vendar pa je bila v glasovanju navijačev prednost Miloša Teodošića prevelika. Tretje mesto je pripadlo igralcu Dallas Mavericksov Nemcu Dirku Nowitzkem. Edini Slovenec na lestvici petnajstih najboljših je Goran Dragić, ki je predvsem po zaslugi glasov navijačev zasedel 11. mesto.

23-letni Teodosič je lani odigral sijajno sezono. V evroligi je v dresu grškega velikana Olympiacosa v povprečju dosegal 13,4 točk, 4,9 podaj in 1,8 ukradenih žog ter bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca rednega dela evrolige. 195 centimetrov visoki igralec doma iz Valjeva je obenem tudi eden nosilcev igre srbske reprezentance, ki se je na zadnjem svetovnem prvenstvu uvrstila v polfinale.

»V zadnjih osmih letih sem Teodosića spremljal, ko je osvojil zlato medaljo na EP do 16 let, kako je postal evropski prvak do 18 let, na evropskem prvenstvu do 20 je osvojil zlato in postal MVP, na EP na Poljskem pa je v članski kategoriji pobral še srebro. In vse to pri zgolj 23 letih,« je na razglasitvi rezultatov dejal generalni sekretar Fiba Europe Nar Zanolin.

Še lestvica najboljših košarkarjev: 1. Miloš Teodosić (Srbija), 2. Pau Gasol (Španija), 3. Dirk Nowitzki (Nemčija), 4. Linas Kleiza (Litva), 5. Juan Carlos Navarro (Španija), 6. Hidayet Türkoglu (Turčija), 7. Ersan Iljašova (Turčija), 8. Dimitris Diamantidis (Grč), 9. Luol Deng (Velika Britanija), 10. Andrea Bargnani (Italija), 11. Goran Dragić (Slovenija), 12. Omri Casspi (Izreal), 13. Nicolas Batum (Francija), 14. Timofej Mozgov (Rusija), 15. Nikola Peković (Črna gora).