Mirza Begić proti Bešiktašu kot kapetan Olimpije

Na uvodni tekmi evropskega pokala proti Bešiktašu bo za Union Olimpijo vendarle igral Mirza Begić.

Objavljeno
14. oktober 2014 19.28
Mirza Begić na pripravljalni košarkarski tekmi med Slovenijo in Srbijo v Celju 3.avgusta, 2013.
Š. Ro., B. E., šport
Š. Ro., B. E., šport

Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpija jutri z gostovanjem v Istanbulu začenjajo tudi evropsko sezono, na uvodni tekmi evropskega pokala se bodo pomerili z Bešiktašem. Iz ljubljanskega kluba so že sporočili, da bo v tem tekmovanju vendarle igral tudi Mirza Begić.

Košarkar, ki v tej sezoni brezplačno pomaga Olimpiji, je do zadnjega čakal na morebitne ponudbe, a se naposled z zmaji le odpravil v Turčijo. »Danes smo ga registrali za igranje v evropskem pokalu in mislim, da ne more biti nič več narobe. Hvaležni smo mu, saj nam razliko od nekaterih nekdanjih asov kluba, ki so veliko govorili o nesebični pomoči klubu, zares pomaga in to brezplačno. Veliko nam pomeni vsak njegov trening, kaj šele tekma, saj se ob njemu razvijajo mlajši košarkarji. Koristi ima tudi on, saj se lanska sezona ppri Olympiakosu ni izšla po njegovih željah,« je povedal direktor Matevž Zupančič in še poudaril, da to seveda »še ne pomeni, da bo igral za nas vso sezono, saj lahko kadarkoli gre.«

Na tekmi proti Bešiktašu bo Begić celo v vlogi kapetana. Zaradi poškodbe doma ostal Dino Murić, ki ga zaradi težav s kolenom čakajo trije tedni počitka. »Po tekmi v Beogradu je začutil bolečino v kolenu in je odšel na pregled k zdravniku. Zdravniška služba mu je svetovala tri tedne počitka zaradi vnetja in tako bo nekaj časa odsoten s parketa,« je povedal trener Aleš Pipan.

Slednji se je ob tem že uzrl proti jutrišnji težki tekmi v Istanbulu: »Bešiktaš je kvalitetna ekipa, ki ima izjemne posameznike. Niso še popolnoma uigrani, saj so imeli nekaj težav s poškodbami, nekateri igralci pa so se jim tudi pozno priključili. Vse to je naša prednost, a vseeno individualno so izjemno močni in izkušeni. Prvo tekmo je dobro igrati v gosteh, saj bomo napadali njihove slabosti in jih poskušali presenetiti. V Istanbul potujemo z željo po prvi zmagi v evropskem pokalu v letošnji sezoni.