Mladi slovenski košarkarji 3x3 do brona na Kitajskem

Mlada slovenska košarkarska reprezentanca trojk je na Kitajskem prišla do bronastega odličja. 

Objavljeno
02. julij 2017 21.34
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Chengdu - Slovenska reprezentanca v košarki 3x3 na svetovnem prvenstvu do 18 let v kitajskem Chengduju prišla do bronastega odličja. V malem finalu je z 21:17 ugnala Novo Zelandijo. V zabijanju je Matej Sušec prav tako osvojil tretje mesto, Samo Gaberšek pa je bil izbran v ekipo turnirja.

Slovenska reprezentanca, za katero so igrali Gaberšek, Rok Vidrih, Jan Gršič in Sušec je najprej v skupini C zabeležila zmage proti Južni Koreji, Turčiji ter Kitajski, izgubila pa proti zmagovalki skupine C, Madžarski.

Slovenci so se v četrtfinalu pomerili z reprezentanco Ukrajine, ki je bila do četrtfinalnih bojev neporažena, proti Slovencem pa izgubila po podaljšku. Polfinalno tekmo proti kasnejši prvakinji Belgiji so Slovenci izgubili z 11:13.

»Presrečni smo, da smo se dokopali do medalje. Na samem turnirju smo prikazali res dobre igre, dve tekmi pa sta bili malo slabši, ena od teh žal v polfinalu. Fantje so pokazali veliko srce, vrhunsko borbenost, odlično povezanost in kemijo v ekipi ter si povsem zaslužijo medaljo. Vrhunski ekipni uspeh sta dopolnila še Samo Gaberšek z izborom v najboljšo ekipo turnirja ter Matej Sušec s tretjim mestom v zabijanju. Ne smem pa pozabiti še na Jana Gršiča in Roka Vidriha, ki sta odlično opravila delo na igrišču. Dobili smo mnogo pohval za igro, hkrati pa dokazali, kam spada slovenska košarka 3x3, «je po prvenstvu povedal selektor Slovenije Matic Vidic.