Murić je na eurobasketu postal kapetan Krke

Začetek nove košarkarske sezone z obračunom med Krko in Union Olimpijo za slovenski superpokal v Portorožu.

Objavljeno
01. oktober 2013 18.09
Edo Murić med tekmo EP Slovenija Češka,Celje Slovenija 09.09.2013
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Košarkarski parketi v slovenskih dvoranah so se po končanem eurobasketu le za kratek čas ohladili, že kmalu bo na njih spet živahno. Začenja se nova klubska sezona, ki jo bosta jutri (20.00) s tekmo slovenskega superpokala v Portorožu odprli najboljši slovenski moštvi Krka in Union Olimpija.

Tako Novomeščani kot Ljubljančani bodo zatem že začeli s tekmami regionalne lige ABA, čakajo pa še tudi na svoje tekmece v evropskem pokalu.

V obeh moštvih je tudi nekaj junakov eurobasketa, ki so imeli le malo časa za počitek po napornem prvenstvu. Eden takih je Edo Murić, ki je v Krki šele slab teden na voljo tudi klubskemu strategu Aleksandru Džikiću. Ta mu je ob vrnitvi na novomeški parket pripravil lepo darilo: status kapetana moštva.

Murić je bil geste kajpak zelo vesel, a se hitro osredotočil na prvi dvoboj v novi sezoni. Menil je, da bo prvi obračun še zelo negotov. »To tekmo pričakujemo povsem strpno. Moramo igrati našo igro, borbeno, hitro. Tisti, ki bo zmagal, bo imel lepo popotnico za naprej in mi gremo v tekmo stoodstotno, dali bomo vse od sebe, da ta prva zmaga ostane pri nas,« je dejal Murić.

»To bo šele uvod sezone in nismo še v polnem ritmu. Tudi Olimpija še ni v polni formi, a mi bomo dali vse od sebe. Tekma je pomembna, čeprav gre šele za začetek sezone. Upam, da bomo zmagali. Vemo, da nas čaka naporna sezona, težko bo devet mesecev ohraniti zbranost in raven nastopov. Upam, da bomo nadaljevali niz uspehov v superpokalu, čeprav vemo, da si tudi Ljubljančani želijo dobiti lovoriko,« pa je na današnji novinarski konferenci povedal trener Džikić.

Prehiter začetek za Olimpijo

Tudi za Olimpijo je prva tekma prišla prezgodaj, trener Aleš Pipan, ki je tudi selektor makedonske reprezentance, je z ekipo le nekaj tednov. Poleg tega zmaje že hitro čaka tudi prvo gostovanje v ligi ABA, v Skopju. Moštvo je pred novo sezono povsem premešano, starih znancev je le malo, kot kapetan pa ga bo vodil povratnik Dragiša Drobnjak, ki se je za začetek zaželel prvo lovoriko.

»Pričakujem težko tekmo, kakršni so vsi derbiji s Krko. Najbrž se za zmagovalca ne bo vedelo do zadnjih sekund, kar je dobro za občinstvo. Naša ekipa je povsem nova, le nekaj igralcev je skupaj od lani in potrebujemo čas, tega pa ni. Na nas pa je, da odreagiramo kar najbolje,« je pred tekmo povedal kapetan zmajev.

»Preizkusili smo različne možnosti na pripravah, zdaj gre zares. Prva tekma prihaja v za nas neugodnem času. Že naslednji dan potujemo v Skopje, mogoče bi potrebovali kakšen dan, dva treninga več. A tega zdaj ne moremo spremeniti. Za nas je vsaka tekma pomembna, tudi superpokal. Skušali bomo odigrati po najboljših močeh. Najbrž se ne obeta posebej lepa košarka, a fantje bodo dali vse od sebe in mislim, da lahko osvojimo ta pokal,« pa je dodal še trener Pipan.

Tekma bo v sredo ob 20. uri v Portorožu. Kot v minulih letih, bo namreč tekmovanje organiziralo moštvo, ki si je v prejšnji sezoni zagotovilo prvoligaški status, vlogo gostitelja ima tako Splošna plovba Portorož.

Ljubitelji košarke si bodo lahko tekmo ogledali za osem evrov, če bodo kupili vstopnice v predprodaji, ter za deset na dan tekme.