Na igrišča se bo Murić zagotovo vrnil še pred božičem

Šestmesečno okrevanje slovenskega košakarja Eda Murića po operaciji je njegova najhujša izkušnja v karieri.

Objavljeno
06. december 2015 22.43
Eduardo Brozovič
Eduardo Brozovič

Beograd – Pol leta je minilo, odkar je Edo Murić odigral zadnjo tekmo v dresu Partizana. Po operaciji rame je poleti vadil v družbi Gorana Dragića, a zaradi narave poškodbe moral potrpežljivo čakati, da je lahko poprijel za žogo in se lotil prvih treningov s soigralci. Zdaj odšteva dneve do prave vrnitve.

»Začel sem vaditi z moštvom in opravil nekaj treningov s polno obremenitvijo, tako da se počasi vračam v formo. Po glavi se mi vrti le želja, da bi čim prej pomagal Partizanu. Morda bom zaigral že v prihodnjem kolu proti Metalcu, morda teden dni pozneje proti Megi Leksu. Eden od teh dveh nastopov bo zagotovo pomenil moj comeback,« pravi Murić, ki je po svoje vesel, da med prvimi možnimi tekmeci ni Crvena zvezda. Kajti v mestnih derbijih z rdeče-belimi se je v prejšnji sezoni kar trikrat poškodoval. Najprej si je izpahnil ramo med dvobojem z Jako Blažičem in počival več kot poldrugi mesec. Februarja si je v polfinalu srbskega pokala grdo zvil gleženj, v zadnjem kolu rednega dela DP pa je že predčasno končal sezono, saj si je poškodoval isto ramo in moral pod kirurške roke. Član slovenske reprezentance na EP 2011 in 2013 in SP 2014 je moral izpustiti tudi letošnji eurobasket, naenkrat pa so utihnile še govorice, da se bo preselil k EA7 Milanu, ki mu je natresel 37 točk v pripravljalni tekmi.

Murić je zaradi zapleta pri prestopu iz vrst ljubljanskih Parkljev h Krki izgubil sezono 2009/10 in tudi v Novem mestu okusil kar nekaj poškodb, toda tokratna izkušnja je zanj najhujša doslej. »Tako dolgo obdobje brez treningov in tekem je bilo najtežje v moji karieri. Začelo se je po operaciji, ko sem se začel zavedati, kako dolgo bom zunaj igrišč. In vse skupaj se slabša, če tvojemu moštvu ne gre tako, kot bi si želel. Med tekmami me kar razganja od želje, da bi skočil na parket. Na srečo se Partizanova krivulja dviga, po dragoceni zmagi nad Unionom Olimpijo pa bomo počasi dodatno dopolnili moštvo,« pojasnjuje Ljubljančan, ki je pred desetimi dnevi dopolnil 24 let.

V svoji prvi beograjski sezoni je Edo Murić dosegal 11,3 točke v ligi ABA, 14 točk v evropskem pokalu in 8,8 točke v srbskem DP. Med okrevanjem je z zanimanjem spremljal dogajanje pri Partizanu, saj sta morala oditi predsednik kluba Predrag Danilović in trener Duško Vujošević. Zdaj moštvo vodita nekdanja kapetana črno-belih, Petar Božić kot prvi trener in Dušan Kecman v vlogi pomočnika. Nekaj časa pa je bila tudi živa zamisel, da bi ga okrepil Edov starejši brat Dino, ki še ni našel delodajalca. »Ni veliko manjkalo, da bi se nam pridružil, toda zelo kmalu bo za Partizan igral vsaj en Murić,« zagotavlja reprezentančno krilo.