Na naboru NBA tudi Vlatko Čančar, Fultz številka 1?

Liga NBA je objavila predčasni seznam igralcev, ki so se prijavili na letošnji nabor. Za preboj v ligo se bo potegoval tudi Čančar.

Objavljeno
26. april 2017 11.24
Vasilije Vučetič in Vlatko Čančar na tekmi Olimpija Mega Leks,Ljubljana Slovenija 21.11..2015 [Šport,košarka]
N. Gr.
N. Gr.

New York - Liga NBA se počasi pripravlja na največji dogodek v premoru med sezonama - nabor. Objavili so predčasni seznam košarkarjev, ki so se prijavili na nabor, vseh skupaj je 182, 45 jih prihaja iz Evrope. Med njimi je tudi nekdanji igralec Union Olimpije in slovenski reprezentant v mladinskih kategorijah Vlatko Čančar.

Vlatko Čančar je 20-letni, 201 centimeter visoki igralec srbskega Mega Leksa. Koprčan je kariero začel v ekipi Koš Koper, nato med letoma 2013 in 2016 igral za ljubljansko Olimpijo, zdaj pa je član Mega Leksa, ki je letošnjo sezono jadranske lige Aba končal na šestem mestu. V sezoni je Čančar v povprečju na tekmo lige Aba igral 18 minut in pri tem dosegal 8,2 točke, 2,8 skoka in 1,6 podaje. Čančar nima prav veliko možnosti, da bi dejansko bil izbran na naboru, če pa že, pa bo izbran v zadnjih krogih.

Bolj zanimivo bo na vrhu nabora, kjer se bije bitka za prestižni naziv prvega izbora nabora. Trenutno najvišje kotirajo Markelle Fultz, Josh Jackson in Lonzo Ball, ki je pravi magnet za medije. Kot edinega Evropejca med prvo deseterico omenjajo Finca Laurija Markkanena, a se do drafta, ki bo čez natančno 57 dni, lahko še marsikaj spremeni.