NBA: Anthony spet zaslužen za zmago Knicksov, Seraphin je igral za Pariz

Moštvo New York Knicks je v ligi NBA sinoči s 95:87 premagalo New Orleans Pelicans. Saša Vujačić brez točk.

Objavljeno
16. november 2015 07.53
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - V severnoameriški košarkarski ligi je novo zmago doseglo moštvo, v katerem v tej sezoni igra slovenski košarkar Saša Vujačić. Slednji za New York Knicks tokrat sicer ni dosegel nobene točke, v šestih minutah je prispeval en skok, vseeno pa se veselil zmage s 95:87 nad New Orleansom.

Kratkohlačniki so zmagali zlasti po zaslugi prvega zvezdnika Carmela Anthonyja, ki je tekmo končal z 29 točkami in najvišjim številom skokom v tej sezoni - 13. Dodal je še tri podaji in ukradeno žogo, vseeno pa se po zmagi priklonil francoskemu soigralcu Kevinu Seraphinu, ki je s posebno pričesko igral za svoje rojake in žrtve terorističnega napada. »Ta tekma je bila njegova, zaslužil si je, bil je pripraviljen. Bil je pomemben del ustvarjanja naše prednosti v drugem polčasu. Videti ga, s koliko čustvi se bori na tej tekmi, je bilo zelo pomembno,« je po tekmi o njem dejal soigralec in ga pohvalil tudi za dobro predstavo z 12 točkami, tremi skoki in dvema podajama. Doslej je sicer na šestih tekmah skupaj dosegel le 10 točk in sedem podaj. »Ko ti tak zvezdnik nameni spodbudne besede, ti do da veliko samozavesti,« se mu je zahvalil Francoz.

Pelikanom ni pomagala odlična predstava Anthonyja Davisa, ki je dosegel 36 točk in 11 skokov, potem ko je na dveh tekmah manjkal zaradi poškodbe kolka. »Vesel sem, da sem nazaj, a to žal nič ne pomeni. Vseeno smo izgubili. Želel sem si zmage. Lahko zberem 42 ali le dve točki, zanima me zmaga. Moramo najti način, kako priti do nje,« je razočaran dejal po tekmi. New Orleans je izguil tretjič zapored, v začetku sezone je bil neuspešen v 9 od 10 tekem. Na šestih tekmah v gosteh so še brez uspeha.

Ob porazu Minnesote proti Memphisu s 106:114 je nov mejnik dosegel Kevin Garnett. Postal je šele peti igralec, ki je na parketu preživel več kot 50.000 minut. Pri 39. letih se je pridružil Kareem Abdul-Jabbarju, Karlu Malonu, Jasonu Kiddu in Elvinu Hayesu.

Utah je prekinil niz treh porazov in s 97:96 premagal Atlanto. Paul Millsap, ki je bil z 28 točkami najboljši strelec Atlante, je v zadnji sekundi zgrešil met za zmago.

Los Angeles Lakers so zabeležili drugo zmago v prvih desetih tekmah, prvo pred domačimi gledalci. S 97:85 so premagali Detroit, Kobe Bryant pa je dosegel 17 točk, osem skokov in devet podaj.

NBA:

New York Knicks - New Orleans Pelicans 95:87
(Saša Vujačić 6 minut za New York)

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 106:114

Charlotte Hornets - Portland Blaizers 106:94

Atlanta Hawks - Utah Jazz 96:97

Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 85:100

Sacramento Kings - Toronto Raptors 107:101

Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 97:85