NBA: Atlanta izenačila z Washingtonom, Toronto povedel (VIDEO)

Na zahodu je Golden State Warriors izločil Portland Trail Blazers s 4:0 v zmagah.

Objavljeno
25. april 2017 10.13
NBA/
A. V., STA
A. V., STA
Atlanta - Košarkarji Atlanta Hawks so v severnoameriški ligi NBA v prvem krogu končnice vzhodne konference izenačili razmerje moči z Washinton Wizards na 2:2, potem ko so na četrti tekmi doma zmagali s 111:101. Toronto Raptors pa so proti Milwaukee Bucks v boju na štiri zmage povedli s 3:2, saj so peto tekmo dobili s 118:93.

Junak večera v Atlanti je bil Dennis Schroder z 18 točkami, ki je v zadnjih minutah tekme dosegel dve trojki in dva koša.

V Torontu je Norman Powell k zmagi prispeval 25 točk, plazilci pa si bodo skušali drugi krog končnice zagotoviti že v četrtek v Milwaukeeju. Zmagovalec tega dvoboja se bo v drugem krogu pomeril z branilci naslova prvaka lige NBA, Cleveland Cavaliers, ki so s 4:0 odpravili Indiana Pacers.

Na zahodu je Golden State Warriors izločil Portland Trail Blazers s 4:0 v zmagah. Najboljši igralec tekme je bil Stephen Curry s 37 točkami, čeprav v zadnji četrtini ni igral.Košarkarji Golden Stata so še drugo tekmo zapored odigrali brez trenerja Steva Kerra, ki ga mučijo bolečine po operaciji hrbta pred leti. Njegov pomočnik Mike Brown ga v njegovi odsotnosti nadomešča v vlogi glavnega trenerja. Zato pa se je v ekipo vrnil zvezdnik Kevin Durant, ki zaradi poškodbe mečne mišice ni igral vse od prve tekme. Tokrat je tekmo začel in pomagal bojevnikom do visoke prednosti ob polčasu z 72:48. Durant je v 21 minutah zbral deset točk.

"Zjutraj, ko so mi zdravniki dali zeleno luč za nastop, sem bil zelo vesel. S fanti smo odigrali dobro tekmo. Naš cilj je bila zmaga in uvrstitev v konferenčni polfinale, saj smo si želeli odpotovati domov in izkoristiti nekaj dni počitka. To je bila res lepa zmaga," je po tekmi dejal Durant.

Damian Lillard je bil s 34 točkami prvi strelec Portlanda, ki so še četrtič zapored nastopili v končnici. Gledalci so Lillardu namenili stoječe ovacije, ko je v zadnji četrtini stopil na parket.

NBA
končnica, 1. krog:
Vzhod:

Atlanta Hawks - Washinton Wizards 111:101
- izid v zmagah je izenačen na 2:2;

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 118:93
- Toronto v zmagah vodi s 3:2;

Zahod:
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 103:128
- Golden State se je s 4:0 uvrstil v 2. krog;