NBA: Bojevniki brez madeža v konferenčni finale (VIDEO)

Košarkarji Golden Stata so že v prvi četrtini vodili s +24, naposled pa zasedbo Utaha odpravili s 121:95.

Objavljeno
09. maj 2017 08.34
NBA/
J. P.
J. P.

Salt Lake City - Tudi drugi finalist minule sezone košarkarske lige NBA, Golden State, ostaja po polovici končnice še nepremagan in se je sinoči Clevelandu pridružil v konferenčnem finalu, potem ko je v četrtem dvoboju še četrtič spravil na kolena nemočno zasedbo Utaha, tokrat na gostovanju pred 19.911 gledalci v dvorani Vivint Smart Home Arena s kar 121:95, končnih +26 je bila tudi najvišja razlika v tej seriji. Že po prvi četrtini pa ni bilo nobenega dvoma o zmagovalcu več ...

Bojevniki so namreč že tedaj ušli za zelo udobnih 24 točk in nato zalogo varno čuvali do konca, pa čeravno so v začetku drugega dela tekmecem dovolili delni izid 14:0, tik pred odhodom na glavni odmor pa še 8:0. V tretji četrtini se je naskok stopil na zgolj še šest točk, a ko je bilo treba, so gostje vnovič pohodili stopalko za plin in z delnim rezultatom 24:6 še enkrat dokazali, kdo je gospodar zahodne konference. Največji jeziček na tehtnici so bile podaje, saj je bilo razmerje kar 28:13 v njihovo korist. 

Prvi junak zmage je bil Draymond Green s trojnim dvojčkom za 17 točk, 11 podaj in 10 skokov, še učinkovitejši pa je bil Stephen Curry s 30 točkami ob štirih zadetih trojkah in brezhibnem metu za dve (5:5). Med poraženci je izstopal Gordon Hayward s 25 točkami, prav tako štiri trojkami, medtem ko je Rudy Gobert 12 točkam dodal še 13 skokov in tretjič zapovrstjo vpisal dvojni dvojček. Bojevniki zdaj v konferenčnem finalu pričakujejo bodisi Houston bodisi San Antonio, izid v zmagah je ta čas 2:2.