NBA: Boston iz brezna rešilo 17 trojk (VIDEO)

Vodilna zasedba vzhoda se je dokopala do prve zmage v končnici, na gostovanju je odpravila Chicago s 104:87.

Objavljeno
22. april 2017 09.10
Celtics Bulls Basketball
J. P.
J. P.

Chicago - Ko je vodilnemu moštvu na razpredelnici vzhodne konference po rednem delu sezone lige NBA Bostonu voda že grdo curljala v grlo, je vendarle strnilo vrste in poskrbelo, da dvobojev konferenčnega četrtfinala s Chicagom ne bo konec po hitrem postopku. Biki so se namreč v prvih dveh obračunih dokopali do dveh zmag na gostovanjih, pred kar 21.293 navijači v domačem United Centru pa prvič potegnili kratko, gostje so bili prepričljivo boljši s 104:87. Ekipi v seriji igrata na štiri zmage.

To je bil dvoboj zasukov. Nabrušeni Boston je uvodoma pokazal zobe in že na prvi odmor odnesel neverjetnih 18 točk naskoka (33:15), ki pa je do polčasa nevarno izpuhtel na pičle tri točke, potem ko se je Chicagu posrečil delni izid 11:0. A to je goste vnovič podžgalo, da so se v tretji četrtini z dvema zaporednima trojkama ponovno izdatneje odlepili, zadržali do zadnjega odmora dvoštevilčno prednost in nato dvoboj mirno in suvereno spravili pod streho, pri čemer so se naslonili na odličen met z razdalje, saj so zadeli kar sedemnajst trojk. 

Igralca, ki bi izrazito izstopal po učinkovitosti, ni bilo v nobeni od zasedb. V zmagovalni je kar četverica mož prispevala med 15 in 18 točk, največ Al Horford, ki je primaknil še osem skokov, šest asistenc in štiri ukradene žoge. Glavna razlika med moštvoma je bila v številu podaj - Boston jih je namreč zmogel 34 oziroma kar dvajset več od tekmeca, pri katerem je peterica končala z dvomestnim številom točk, 18 jih je vknjižil zvezdnik Dwyane Wade. Tudi četrta tekma serije bo v Chicagu, in sicer v noči na ponedeljek.

IZIDI LIGE NBA

Chicago Bulls : Boston Celtics 87:104 - v zmagah 2:1
Oklahoma City Thunder : Houston Rockets 115:113 - v zmagah 1:2
Utah Jazz : Los Angeles Clippers 106:111 - v zmagah 1:1