NBA: branilce lovorike bo izzival Boston (VIDEO)

Košarkarji Bostona so šele z zmago v odločilnem domačem sedmem dvoboju (115:105) strli odpor Washingtona.

Objavljeno
16. maj 2017 08.11
SPO-BKO-BKN-WASHINGTON-WIZARDS-V-BOSTON-CELTICS---GAME-SEVEN
J. P.
J. P.

Boston - Zadnji konferenčni finalist košarkarske lige NBA je Boston, ki je za končni uspeh nad čvrstim Washingtonom potreboval največje možno število tekem - sedem -, zdaj pa ga na predzadnji stopnički izločilnih bojev čaka še neporaženi branilec šampionskih prstanov Cleveland. Drugi polfinalni par je Golden State - San Antonio.

Boston, ki je redni del sezone končal kot najprepričljivejše moštvo vzhodne konference, celo tudi pred Konjeniki, se v končnici pošteno lovi. Najprej je bil od Bikov iz Chicaga boljši s 4:2 v zmagah, sinoči je šele v odločilni peti tekmi izločil čvrsto zasedbo Washingtona, pred 18.624 gledalci v dvorani TD Garden je bil namreč uspešnejši s 115:105.

Poražencem, ki so si privoščili kar 15 izgubljenih žog, ni pomagalo boljše razmerje v skokih (43:31) niti zelo razgirani Bradley Beal, ki se je ustavil pri 38 točkah, od tega petih trojkah. Moštvena klop je, zanimivo, prispevala pičlih pet točk (Bojan Bogdanović), medtem ko so pri zmagovalcih rezervisti uspeh dopolnili z 48 točkami.

Med njimi je bil še posebej razpoložen Kanadčan Kelly Olynyk, ki je za dve metal neverjetnih 8:8, kar 14 od 26 doseženih točk pa je vknjižil v zadnji četrtini. Še učinkovitejši je bil v dvojnim dvojčkom za 29 točk in dvanajst asistenc Isaiah Thomas. Košarkarji Washingtona tako ostajajo brez udeležbe v konferenčnem finalu že od leta 1979.