NBA: Branilci naslova že na pol poti do finala (VIDEO)

Cleveland je tudi na drugi tekmi zanesljivo premagal Boston, tokrat s kar 130:86. James in Curry nista med kandidati za MVP.

Objavljeno
20. maj 2017 09.55
NBA/
N. Gr.
N. Gr.
Boston - Cleveland je v finalu vzhodne konference proti Bostonu povedel z 2:0. Na drugi tekmi v Bostonu so konjeniki proti prvim nosilcem vzhoda slavili visoko zmago s 130:86. Junak večera je bil LeBron James s 30 točkami, Kevin Love je k 13. zaporedni zmagi v končnici dodal 21 točk in 12 skokov.

Košarkarji Clevelanda so po uvodni četrtini vodili za 14 točk, ob polčasu pa je njihova prednost narasla že na rekordnih 41, pred zadnjo četrtino pa na kar 46 točk. Tako so James in preostali člani začetne peterke lahko zadnjo četrtino presedeli kar na klopi. James je 22 od svojih skupno 30 točk dosegel že v prvem polčasu, ko so konjeniki, ki bodo zdaj gostili naslednji dve tekmi, vodili z 72:31, kar je bila največja prednost ob polčasu v zgodovini končnice lige NBA.

»Sem človek, ki živi v tem trenutku. In moja ekipa je trenutno našla pravi 'groove', tako da lahko s fanti na parketu res uživamo,« je po visoki zmagi dejal James.

»Vedno pa se trudimo, da bi se še izboljšali. Že pred končnico sem dejal, da smo s fanti sposobni igrati še na višji ravni, pa so me ljudje le debelo gledali. A sam verjamem, da lahko igramo še na višji ravni od te, ki jo trenutno kažemo. Vedno se lahko še izboljšamo,« je še povedal James.

 

Clevelandu že lani v vzhodni konferenci nihče ni bil kos, v konferenčnem finalu pa se pričakovano poigravajo z Bostonom. Igrajo na štiri zmage, aktualni prvaki pa so že na pol poti do vnovičnega finala lige. 

James in Curry nista v izboru za MVP

Druga tekma konferenčnega finala severnoameriške košarkarske lige NBA med Boston Celtics in prvaki Cleveland Cavaliers se je začela z zamudo, saj je vodstvo lige pred tem objavilo finaliste nagrade za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP). Na seznamu presenetljivo ni štirikratnega dobitnika omenjene nagrade, zvezdnika konjenikov LeBrona Jamesa.

James, ki je nagrado osvojil v letih 2009, 2010, 2012 in 2013, je v glasovanju novinarjev zaostal za Jamesom Hardnom (Houston Rockets), Russellom Westbrookom (Oklahoma City Thunder) in Kawhijem Leonardom (San Antonio Spurs). Tudi prvega moža Golden State Warriors Stephena Curryja, ki je osvojil zadnji dve nagradi MVP, ni med finalisti. Po vseh napovedih bo šla lovorika v roke Westbrooka, ki ima za seboj rekordno sezono pri Oklahomu in bi si naslov tudi zaslužil, saj je brez njega igra ekipe le bleda senca še lani največjih izzivalcev Golden Stata na Zahodu. 

Med finalisti za najboljšega trenerja leta je tudi trener slovenskega zvezdnika NBA Gorana Dragića pri Miami Heat, Erik Spoelstra, poleg njega pa se bosta za prestižno nagrado potegovala še Gregg Popovich (San Antonio Spurs) in Mike d'Antoni (Houston Rockets).