NBA: branilec naslova Cleveland gre brez madeža naprej (VIDEO)

Košarkarski Konjeniki so tudi v četrtem dvoboju prvega kroga končnice odpravili Indiano, tokrat s 106:102.

Objavljeno
24. april 2017 08.12
Cavaliers Pacers Basketball
J. P.
J. P.

Indianapolis - Branilci šampionske lovorike v ligi NBA, košarkarji Clevelanda, so se, kot se spodobi, kot prvi prebili v konferenčni polfinale, potem ko niso v uvodnem krogu tekmovanja oddali niti zmage Indiani. Ta se je na vse kriplje skušala izvleči vsaj v sinočnjem četrtem obračunu pred 17.923 gledalci v domači dvorani Bankers Life Fieldhouse, a je bila malenkostno prekratka in je izgubila s 102:106. Zdaj prvake čaka boljši iz obračuna med Torontom in Milwaukeejem, v katerem je izid poravnan na 2:2.

Poznejši zmagovalci sinočnjega dvoboja niso dobro začeli. V prvi četrtini niso niti enkrat vodili, res pa je tudi, da so gostitelji na prvi odmor odnesli pičli dve točki zaloge in nato nazadnje vodili z 28:27. Tedaj se je tehtnica nagnila na stran Konjenikov, ki so po izenačenju na 50:50 tik pred polčasom z osmimi zaporednimi točkami nekoliko izdatneje ušli, v tretjem delu pa razliko oplemenitili do +12. Ko se je že zdelo, da je zmagovalec odločen, se je Indiana v končnici vrnila v igro in celo vodila s 102:100, odtlej pa ni več zadela. 

Udarno ime Konjenikov je bil znova prvi zvezdnik LeBron James z dvojnim dvojčkom za 33 točk in deset skokov, dodal je še po štiri asistence in ukradene žoge ter dve podaji, v prvem krogu končnice je zmagal že 21. zapored. Pomemben delež je z 28 točkami prispeval tudi Kyrie Irving, sicer pa so bili zmagovalci od tekmeca v izenačenem dvoboju boljši predvsem v skokih (razmerje 48:42). V vrstah Indiane je bil najbolj pri metu rezervist Lance Stephenson z 22 točkami, od tega štirimi trojkami (iz devetih poskusov). Cleveland je tako po štirih zaporednih porazih v finišu rednega dela sezone končnico odprl s štirimi zmagami zapovrstjo.

IZIDI LIGE NBA

Indiana Pacers : Cleveland Cavaliers 102:106 - v zmagah 0:4
Oklahoma City Thunder : Houston Rockets 109:113 - v zmagah 1:3
Chicago Bulls : Boston Celtics 95:104 - v zmagah 2:2
Utah Jazz : Los Angeles Clippers 105:98 - v zmagah 2:2