NBA: Cleveland z izjemnim Irvingom na pragu ponovitve finala (VIDEO) 

Aktualni prvaki iz Clevelanda so po zmagi nad Bostonom s 112:99 le še en uspeh oddaljeni od velikega finala.

Objavljeno
24. maj 2017 09.56
SPO-BKO-BKN-BOSTON-CELTICS-V-CLEVELAND-CAVALIERS---GAME-FOUR
N. Gr.
N. Gr.

Cleveland - Konjeniki so precej težje od pričakovanj, a vendarle prišli še do tretje zmage v seriji proti Bostonu, ki je zopet nudil izjemen odpor, čeprav igra brez poškodovanega prvega zvezdnika Isiaha Thomasa, ki bo moral na operacijo kolka. Zmaga s 112:99 ni bila niti približno tako gladka, kot kaže rezultat.

Boston je sledil tempu aktualnih prvakov, ki so v prvem polčasu jezdili na krilih LeBrona Jamesa (32 točk), a je Kralj v tretji četrtini naredil nekaj nespametnih osebnih napak in večino drugega polčasa preživel na klopi. Boston se je bližal, v ospredje pa je z večerom, ki ga gledalci v Ohiu še dolgo ne bodo pozabili, stopil Kyrie Irving. 

Sredi tretje četrtine si je zvil gleženj, a organizatorja igre Clevelanda niti to ni ustavilo in večer je končal pri 42 točkah, s katerimi je potrdil zmago Konjenikov. Svoje je dodal še Kevin Love s 17 točkami in 17 skoki, velika trojka pa je Bostonu pokazala, kaj jim manjka v boju za naslov. Mlada ekipa Celtics bo letos najbrž še prekratka, v prihodnje pa bo Boston ena najmočnejših franšiz v ligi NBA. Najboljša na četrti tekmi finala Vzhoda sta bila Avery Bradley z 19 in Jae Crowder z 18 točkami.

Pred tekmo se je trener Clevelanda Tyronn Lue le nasmejal ob vprašanju, kaj je rekel LeBronu po slabi tretji tekmi, ki jo je končal le z 11 točkami. »Nič mu nisem dejal, tudi on je le človek. Rekel sem le, da naj bo napadalen, tako kot je bil do sedaj, in rezultat bo prišel.« Peta, morda že zadnja tekma serije bo v Bostonu.