NBA: devet točk Dragića ob sedmi zmagi Vročice (VIDEO)

Drugi slovenski košarkar v vrstah Miamija Beno Udrih vnovič ni stopil na parket ob zmagi nad Sacramentom (116:109).

Objavljeno
20. november 2015 07.30
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami - Potem ko so košarkarji Miamija v minulem kolu prekinili niz treh zaporednih zmag, ko so morali premoč priznati Minnesoti (91:103), so se sinoči ponovno vrnili v pravi ritem in bili uspešni že sedmič v sezoni. Pred domačimi navijači v AmericanAirlines Areni so namreč s 116:109 odpravili zasedbo Sacramenta in se tako utrdili na četrtem mestu razpredelnice vzhodne konference lige NBA.

Slovenski as Goran Dragić je ponovno našel mesto v začetni peterki, na parketu prebil 31 minut in pol (večjo minutažo je imel zgolj Chris Bosh) in v tem času prispeval 9 točk (prosti meti 0:1, za dve 3:7, trojke 1:4), 1 skok in 6 asistenc, zanimivo pa je, da je vse točke dosegel v drugem polčasu - štiri v tretji četrtini in pet v četrti. Drugemu slovenskemu predstavniku Benu Udrihu se selitev iz Memphisa k Vročici zaenkrat ne obrestuje, vnovič je bil eden iz trojice igralcev, ki je po trenerjevi odločitvi vso tekmo obsedela na klopi.

Najučinkovitejša pri zmagovalcih sta bila sicer prva zvezdnika Dwyane Wade (24 točk) in Chris Bosh z dvojnim dvojčkom za 23 točk in 11 skokov, medtem ko je pri gostih, ki so bili več kot polovično uspešni pri izvajanju trojk (12/23), izstopal rezervist Marco Belinelli s 23 točkami (od tega 5 trojkami), medtem ko je Rajon Rondo 14 točkam dodal še kar 18 asistenc, z dvojnim dvojčkom se je okitil tudi Rudy Gay (13 točk, 12 skokov).

Kralji, ki so vpisali že deveti poraz v sezoni, so za nameček pogrešali še DeMarcusa Cousinsa, ki je moral prestati tekmo suspenza zaradi grobega udarca s komolcem v glavo Ala Horforda v sredinem obračunu z Atlanto. Zgolj prva četrtina je bila izenačena. Gostje so vodili z največ štirimi točkami naskoka, nazadnje je bil izid poravnan na 21:21, odtlej pa so na parketu gospodarili domači, ki so si z delnim izidom 11:0 že na začetku drugega dela nabrali udobnejšo prednost devetih točk, ki so jo nato v zadnji četrtini še opelemenitili na +16, dvomov o zmagovalcu tedaj ni bilo več.

IZIDI LIGE NBA

Miami Heat : Sacramento Kings 116:109 (Goran Dragić 9 točk, 1 skok in 6 podaj v 32 minutah, Beno Udrih ni igral)

Cleveland Cavaliers : Milwaukee Bucks 115:100

Los Angeles Clippers : Golden State Warriors