NBA: Dragić in Udrih vnovič boljša od Vujačiča, ki sploh ni igral (VIDEO)

Košarkarji Miamija so tudi na gostovanju prepričljivo, s 97:78, odpravili Kratkohlačnike iz New Yorka.

Objavljeno
28. november 2015 07.43
SPO-BKO-BKN-MIAMI-HEAT-V-NEW-YORK-KNICKS
J. P.
J. P.

New York - Košarkarji Miamija so tudi v drugem medsebojnem dvoboju z moštvom New York Knicks v razmaku petih dni, tokrat na gostovanju v slovitem Madison Square Gardnu, pobrali ves plen in se veselili zmage s 97:78. Razplet je bil na las podoben torkovemu, ko so poraženci dosegli enako število točk, zmagovalci pa dve manj kot tokrat. Vročica je bila uspešna desetič v sezoni in zaseda odlično tretje mesto razpredelnice vzhodne konference, medtem ko Kratkohlačniki s tretjim zaporednim porazom, devetim v sezoni, tonejo vse globlje, zdaj so enajsti na vzhodu.

Še najbolj izenačena je bila prva četrtina, ko sta se moštvi izmenjevali v vodstvu, nobeno pa si ni priigralo več kot petih točk naskoka. Na odmor so točko zaloge odnesli domači, ki so nato vodili tudi ves drugi del, največ s +7, šele tik pred polčasom se je Miamiju posrečil delni izid 6:0, s katerim si je pred nadaljevanjem zagotovil točko prednosti. Odtlej pa je bilo na parketu domala le še eno moštvo. Nazadnje je bil izid poravnan na 53:53, delni izid kar 14:2 v korist gostov pa je razblinil vse dvome o zmagovalcu. V zadnji četrtini je Vročica razliko le še krepko oplemenitila, skoraj podvojila.

To bi moral biti dvoboj vseh treh slovenskih predstavnikov v ligi NBA, a do njega ni prišlo, saj se je trener Kratkohlačnikov Derek Fisher odločil, da bo edino Sašo Vujačiča vso tekmo zadržal na klopi in mu ne bo ponudil niti sekunde priložnosti. Prva obraza New Yorka v tej sezoni, Carmelo Anthony in Krištaps Porzingis, sta se morala zadovoljiti z vsak po 11 doseženimi točkami, prav vseh dvanajst igralcev, ki je skočilo na parket, pa se je tudi vpisalo med strelce. Domači, ki bodo tudi prihodnje tri dvoboje odigrali v MSG, prvega v noči na ponedeljek s Houstonom, so proti tokratnemu tekmecu izgubili že sedmič zapored.

Trener sinočnjega zmagovalnega moštva Erik Spoelstra ni računal na standardnega člana začetne peterke Luola Denga, ki ima lažje poškodovano nogo, medtem ko je nekdanji Kratkohlačnik Amar'e Stoudemire ravno tako izpustil dvoboj. Najbolj je bil s 25 točkami, od tega štirimi trojkami, pri metu siceršnji rezervist Gerald Green, ki pa je tokrat priložnost dobil že uvodoma namesto Denga in jo odlično izkoristil. Goran Dragić je na parketu prebil slabe pol ure in v tem času prispeval 9 točk (prosti meti 3:3, za dve 3:8), štiri skoke, tri podaje ter po eno ukradeno in izgubljeno žogo, medtem ko rezervist Beno Udrih v štirih minutah svoje strelske statistike ni obogatil, je pa zmogel eno asistenco in si privoščil eno izgubljeno žogo. Zdaj Vročico v noči na torek čaka domač obračun z Bostonom.

IZIDI LIGE NBA

New York Knicks : Miami Heat 78:97 (Saša Vujačič ni igral; Goran Dragić 9 točk, 4 skoki, 3 podaje, 1 ukradena in 1 izgubljena žoga v 30 minutah, Beno Udrih 0 točk, 1 podaja in 1 izgubljena žoga v 4 minutah)

Charlotte Hornets : Cleveland Cavaliers 90:95
Orlando Magic : Milwaukee Bucks 114:90
Boston Celtics : Washington Wizards 111:78
Houston Rockets : Philadelphia 76es 116:114
Indiana Pacers : Chicago Bulls 104:92
Memphis Grizzlies : Atlanta Hawks 101:116
Oklahoma City Thunder : Detroit Pistons 103:87
Denver Nuggets : San Antonio Spurs 80:91
Phoenix Suns : Golden State Warriors 116:135
Sacramento Kings : Minnesota Timberwolves 91:101
Los Angeles Clippers : New Orleans Pelicans 111:90