NBA: Dragić razigran, Vročica pa na kolenih (VIDEO)

Beno Udrih ni igral, medtem ko ni Saša Vujačič k zmagi Kratkohlačnikov nad Charlottom prispeval niti točke.

Objavljeno
18. november 2015 08.20
SPO-BKO-BKN-MINNESOTA-TIMBERWOLVES-V-MIAMI-HEAT
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Košarkarji moštva New York Knicks so sinoči v ligi NBA vpisali šesto zmago v sezoni, pred domačimi privrženci v Madison Square Gardnu so bili namreč s 102:94 uspešnejši od Charlotta. Pri gostiteljih se slovenski as Saša Vujačič ni naigral, v slabih treh minutah na parketu je le enkrat neuspešno poskušal zadeti trojko, sicer pa svojo statistiko - z izjemo ene ukradene žoge - pustil prazno.

Kratkohlačniki so bili zelo uspešni pri metih z razdalje, saj so iz dvajsetih poskusov zadeli kar deset tojk, največ - tri - rezervist Langston Galloway. Najučinkovitejši je bil sicer mladi, komaj 20-letni latvijski up, kar 221 centimetrov visoki orjaški center Kristaps Porzingis, ki je vpisal kar 29 točk (tudi dve trojki) in dodal še enajst skokov, dvojni dvojček pa se je posrečil še prvemu zvezdniku Carmelu Anthonyju (18 točk, 11 skokov). Pri poražencih je točkovno izstopal Kemba Walker (31).

V prvi četrtini je bil izid resda dvakrat izenačen, gostje pa vodili niso nikoli. So pa zmogli zasuk v drugem delu, ko je Spencer Hawes poravnal na 28:28, z delnim izidom 8:0 pa je bil Charlotte prvič spredaj, minimalen naskok pa zadržal do glavnega odmora. Šele v drugi polovici tretje četrtine so gostitelji spet pohodili stopalko za plin, ta del zaključili z dvema zaporednima trojkama Gallowaya, v zadnjih dvanajstih minutah pa suvereno zadržali razliko osmih točk.

Vročica na kolenih, 16 točk Dragića

Po nizu treh zaporednih zmag pa so morali četrtič v sezoni na kolena košarkarji Miamija, ki so v domači AmericanAirlines Areni premoč priznali Minnesoti (91:103), ki je tako prekinila serijo štirih porazov zapovrstjo. Vročica je sicer odlično začela in v uvodni četrtini vodila tudi že s +10, nato pa tekmecu v prvih minutah druge dovolila delni izid 8:0, s katerim je tehtnico začasno nagnila na svojo stran.

Gostitelji so še pravočasno pljunili v roke in na glavni odmor odnesli pet točk naskoka, ki je nato hitro skopnel, a tudi pred zadnjo četrtino so bili še v udobni prednosti. Izid je bil nazadnje izenačen pri 82:82, nato pa je Minnesota z delnim rezultatom 10:1 razrešila vse dvome o zmagovalcu. Najbolj sta se izkazala Kanadčan Andrew Wiggins s 24 točkami in center Karl Anthony Towns z dvojnim dvojčkom (po 14 točk in skokov).

Pri poražencih je dobro igral tudi slovenski as Goran Dragić, ki je na parketu kot član začetne peterke prebil največ časa, več kot 36 minut, in prispeval 16 točk (prosti meti 5:7, za dve 4:8, trojke 1:4), do dvojnega dvojčka pa mu je zmanjkala ena sama podaja. Vpisal je še dva skoka in eno ukradeno žogo ter si privoščil tudi dve izgubljeni žogi. Beno Udrih je bil eden iz četverice, ki po trenerjevi odločitvi ni stopila na parket. Najbolj je bil pri metu Hassan Whiteside z 22 točkami, dodal je še 14 skokov in kar neverjetnih deset blokad, s čimer je vpisal drugi karieri trojni dvojček.

IZIDI LIGE NBA

Miami Heat : Minnesota Timberwolves 91:103 (Goran Dragić 16 točk, 9 podaj, 2 skoka, 1 ukradena in 2 izgubljeni žogi, Beno Udrih ni igral)
New York Knicks : Charlotte Hornets 102:94 (Saša Vujačič 0 točk in 1 ukradena žoga v 3 minutah)
Washington Wizards : Milwaukee Bucks 115:86
Brooklyn Nets : Atlanta Hawks 90:88
Detroit Pistons : Cleveland Cavaliers 104:99
New Orleans Pelicans : Denver Nuggets 98:115
Golden State Warriors : Toronto Raptors 115:110