NBA: Dragićeva Vročica korak bližje končnici (VIDEO)

Ljubljanski košarkarski as je k domači zmagi Miamija nad Philadelphio (108:99) prispeval sedem točk.

Objavljeno
09. marec 2018 07.35
76ers Heat Basketball
J. P.
J. P.

Miami - Košarkarji Miamija lahko v boju za končnico lige NBA lažje zadihajo. S sinočnjo zmago pred 19.600 gedalci v domači dvorani American Airlines Arena nad Philadelphio (108:99) so se namreč vsaj začasno povzpeli na sedmo mesto razpredelnice vzhodne konference z zmago več od osmouvrščenega Milwaukeeja, od katerega pa imajo tudi tekmo več. Zdaj so se po številu zmag izenačili s sinočnjim tekmecem, ki pa je odigral dva obračuna manj. Nov izziv zasedbo Miamija čaka v noči na nedeljo, ko bo gostila prav tako višje rangirani Washington, s katerim je igrala že predvčerajšnjim in izgubila po podaljšku.

Enajstič pod 10 točk

Goran Dragić sinoči ni strelsko izstopal, saj se je v 33 minutah in pol na parketu zaustavil pri sedmih točkah ob razmeroma slabem metu iz igre (za dve 2:10, trojke 1:3), je pa prispeval še sedem podaj, pet skokov in tri ukradene žoge. Izkušeni Ljubljančan je bil šele osmi najboljši strelec Vročice, manj kot deset točk je zmogel enajstič v sezoni, v kateri je sicer njegovo povprečje 17 doseženih točk, pet asistenc in štirje skoki na obračun. Najučinkovitejši med njegovimi soigralci je bil sicer center Hassan Whiteside s 26 točkami, pri nasprotnikih pa Hrvat Dario Šarić, ki se je veselil dvojnega dvojčka za 20 točk in deset skokov.

Festival trojk

V festivalu trojk so bili malenkostno uspešnejši poraženci (15:14), ki pa so glavnino dvoboja zaostajali. Miami se je v drugi četrtini dokopal do dvanajstih točk naskoka, a je prednost hitro skopnela po delnem izidu 9:0 v korist Philadelphie. Ta je z vsemi silami udarila v tretjem delu, kar se ji je obrestovalo, saj si je dvakrat zagotovila zalogo petih točk in tudi na zadnji odmor odšla malenkostno spredaj (74:73). Šele v sklepnem delu pa je Vročica zares zagospodarila na parketu in razblinila vse dvome o zmagovalcu. Uspešna je bila tretjič v zadnjih štirih dvobojih. Philadelphio čaka na papirju enostaven zaključek rednega dela, saj bo v preostalih 18 obračunih kar trinajstkrat igrala proti tekmecem, ki jim slabo kaže za vstop v izločilne boje.

IZIDI LIGE NBA

Miami Heat : Philadelphia 76ers 108:99 (Goran Dragić 7 točk, 7 podaj, 5 skokov in 3 ukradene žoge v 34 minutah)

Charlotte Hornets : Brooklyn Nets 111:125
Minnesota Timberwolves : Boston Celtics 109:117
Oklahoma City Thunder : Phoenix Suns 115:87
Golden State Warriors : San Antonio Spurs 110:107