NBA: ekipa sveta ugnala ameriške vzhajajoče zvezde (VIDEO)

Pred osrednjo košarkarsko tekmo vseh zvezd so se pomerili vzhajajoči upi iz ZDA proti ostalemu svetu.

Objavljeno
17. februar 2018 10.57
All Star Rising Stars Game Basketball
J. M.
J. M.

Los Angeles - Za ogrevanje pred vrhuncem vikenda All Star košarkarske lige NBA, tekmo vseh zvezd, sta se sinoči pomerili ekipi ameriških vzhajajočih zvezd in preostanka sveta. Moštvo sveta je slavilo prepričljivo zmago s 155:124. Izkazal se je Kamerunec Joel Embiid, ki je sicer odigral zgolj slabih devet minut, najkoristnejši igralec dvoboja (MVP) pa je postal Srb Bogdan Bogdanović. Blestel je predvsem pri metu z razdalje, iz 13 poskusov za tri točke je zadel sedemkrat, skupno pa zbral 26 točk. Prvi strelec tekme je bil član Bostona, Američan Jaylen Brown, ki se je ustavil pri 35 točkah in 10 skokih.

Učinkovita naveza Sacramenta

Bogdanović je po tekmi dejal, da si želi, da bi skupaj s soigralcem iz Sacramenta Buddyjem Hieldom, ki je pri ekipi sveta prispeval 29 točk, nekoč ugnala tudi trenutno najboljšo branilsko navezo v ligi Stephen Curry-Klay Thompson: »Odlično sodelujeva na parketu. Upam, da bova nekoč tam kot onadva.«

Na vrhuncu vikenda tudi Dragić

V noči na nedeljo bo v Staples Centru, siceršnjem domovanju Anžeta Kopitarja in ostalih hokejskih Kraljev iz Los Angelesa, potekalo tekmovanje v veščinah, metu za tri točke in zabijanju, v noči na ponedeljek pa še vrhunec vikenda, ko se bosta na tekmi vseh zvezd pomerili ekipi LeBrona Jamesa in Stephena Curryja. Na 67. izvedbi tega prestižnega dvoboja bo v Jamesovi ekipi nastopil tudi Goran Dragić. Tekma bo prvič potekala v novem formatu, saj je bilo prej običajno mogoče spremljati dvoboje med igralci vzhodne in zahodne konference.