NBA: Golden State ostaja neporažen po ubijalskem prvem polčasu proti Indiani (VIDEO)

Golden State Warriors so v Indianapolisu demonstrirali novo predstavo, ki bo ostala zapisana v zgodovini lige NBA.

Objavljeno
08. december 2015 23.00
Posodobljeno
09. december 2015 06.55
NBA/
G. L.
G. L.

Indiana - Ni se še našel junak, ki bi v letošnji sezoni lige NBA kljuboval aktualnim prvakom, košarkarjem Golden State Warriors, s prvim igralcem lige Stephom Curryjem na čelu. Številni so verjeli, da bi jim prvi poraz na 23. tekmi nove sezone lahko zadala Indiana, kar pa ni zanimalo Bojevnikov, ki so domačim že v prvem polčasu nasuli neverjetnih 79 točk. Po treh četrtinah so vodili s 111:83, nazadnje pa Paulu Georgu in druščini dovolili ublažiti poraz na znosnih 123:131.

Pri novi zmagi, ki je prinesla kopico novih mejnikov v ligi NBA, je imel prste vmes kakopak najkoristnejši igralec lanske sezone Curry, ki je dosegel 29 točk, 10 asistenc in sedem skokov. Še boljšo predstavo, svojo najboljšo v tej sezoni, je demonstriral njegov branilski partner Klay Thompson, ki je zadel kar deset trojk (izkoristek 10:16) in končal z 39 točkami, sedmimi skoki in šestimi podajami. Že v prvem polčasu je nasprotnikov koš napolnil z 29 točkami in kar osmimi trojkami, s čimer je prispeval največji delež k najbrž že odločilnemu delnemu izidu 22:0.

»Zelo lep občutek. Čutil sem, da sem pripravljen za takšno tekmo in se je zgodilo. Najbolj pomembno je, da smo zmagali in seveda gledamo le na naslednjo tekmo ter nadaljevanje niza,« je dejal Thompson, ki je iz igre skupno metal 13:21.

Pri domačih je 33 točk, osem skokov in šest podaj dosegel prvi zvezdnik Indiane Paul George, precej izmed njih v zadnji četrtini, ko so gostje že povsem popustili.

Brez postavljanja mejnikov letos ne gre

Bojevniki so očitno letos odločeni, da spišejo zgodovino v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. V Indianapolisu so dosegli že svojo 27. zaporedno zmago (niz vlečejo od pomladi), s čimer so izenačili drugi najdaljši niz v zgodovini lige, ki je v sezoni 2012/13 uspel košarkarjem Miami Heat. S 33 zaporednimi zmagami iz sezone 1971/72 rekord držijo košarkarji LA Lakers.

Golden State je hkrati vpisal 13. zaporedno gostujočo zmago, s čimer je izenačil rekordni štart New York Knicks iz sezone 1969/70 kar se tiče zmag v gosteh. Košarkarji v rumeno-modrih dresih so kljub današnji skromnejši predstavi v zadnji četrtini, ki so jo izgubili z 20:40, še vedno najboljše moštvo v ligi NBA kar se tiče varovanja svoje prednosti. Dobili so že 76. zaporedno tekmo, na kateri so v določenem trenutku vodili s 15 ali več točkami.

Za rekord ja kajpada poskrbel tudi Curry, ki je danes dosegel tri trojke in s tem izza črte zadel že na svoji 87. zaporedni tekmi. Enak dosežek je uspel še Rashardu Lewisu, a bo imel Curry jasno že v noči na soboto priložnost, da njegov dosežek preseže. Golden State tedaj gostuje v Bostonu, medtem ko Indiana, ki je danes zabeležila svoj tretji zaporedni poraz, isti dan gosti Gorana Dragića, Bena Udriha in druščino pri Miami Heat.

 

Izidi:

Cleveland Cavaliers - Portland Trail Blazers 105:100

Indiana Pacers - Golden State Warriors 123:131

Brooklyn Nets - Houston Rockets 110:105

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 88:125

Denver Nuggets - Orlando Magic 74:85

Sacramento Kings - Utah Jazz 114:106