NBA: Golden State pometel s San Antoniom za veliki finale (VIDEO)

Bojevniki iz Golden Stata so se tudi na četrti tekmi sprehodili preko Ostrog, tokrat s 129:115.

Objavljeno
23. maj 2017 09.43
NBA/
N. Gr.
N. Gr.

San Antonio - Ostroge veljajo za eno najbolj trdnih in nepredvidljivih moštev v ligi NBA, ki blesti z ekipno igro, a so jih tokrat že pred konferenčnim finalom zdesetkale poškodbe in možnosti za presenečenje proti aktualnim podprvakom praktično niso imeli. 

Najprej je San Antonio ostal brez organizatorja igre Tonyja Parkerja, ki je ravno prihajal v šampionsko formo, nato pa je Zaza Pachulia z neprevidnim skokom v polje Kawhija Leonarda dokončal že tako načeti gleženj enega največjih zvezdnikov lige. Po tem možnosti za povratek ni bilo več in Golden State se je sprehodil do finala lige NBA. 

Na četrti tekmi je spet zablestel Steph Curry, tokrat s 36 točkami, Kevin Durant jih je ob 12 skokih dodal 29. »Odlično je, da smo prišli do sem, a pravo delo nas še čaka,« je bil kratek in jedrnat Durant, ki lovi prvi prstan v karieri. 

Golden State Warriors so vodili za največ 22 točk, v zadnji četrtini pa so nekoliko popustili in dovolili San Antoniu, da se je od domačega občinstva poslovil z nekoliko blažjim porazom. Kyle Anderson se je izkazal z 20 točkami, a vloga prvega zvezdnika večera je zagotovo pripadla Manuji Ginobiliju. Izjemni Argentinec se še ni odločil, če bo sploh nadaljeval kariero, zato je občinstvo celo tekmo skandiralo »Manu, Manu« in se na ta način želelo vnovič prikloniti Ginobiliju, ki je na vrhuncu svojih moči veljal za enega najbolj posebnih košarkarjev v ligi NBA. 

San Antonio se kljub poškodbam ni prenehal boriti, s trojko so še sedem minut pred koncem znižali na 108:94 in z borbenostjo navdušili Grega Popovicha, a je bilo pomanjkanje talenta očitno. Lamarcus Aldridge je povsem zatajil, še drugič je dosegel le osem točk in njegova prihodnost v ekipi San Antonia je pod velikim vprašajem. 

Prelomna točka serije je bila poškodba Leonarda, potezo Pachulie je Popovich opisal kot »nevarno in umazano«, zmaga s 4:0 v seriji Golden Stata pa ne odraža realnega razmerja moči med ekipama. Kljub temu ne gre prezreti dejstva, da se je Golden State kot prvi v zgodovini do finala prebil s serijo 12:0, brez enega samega poraza. 

V finalu jih čaka boljši z dvoboja med Cleveland Cavaliers in Boston Celtics, vse pa kaže na to, da nas čaka ponovitev lanskega finala in dvoboj trojke Irving-Love-James s superzvezdniško Durant-Curry-Thompson.