NBA: Golden State z rušilno močjo odprl finalno serijo (VIDEO)

Bojevniki so bili v uvodni tekmi finala s kar 113:91 boljši od branilcev naslova, košarkarjev Clevelanda.

Objavljeno
02. junij 2017 08.55
J. P.
J. P.

Oakland - Če se po jutru dan pozna, bodo košarkarji Clevelanda le stežka ubranili zmagovalno lovoriko v ligi NBA. V prvem dvoboju finalne serije so bili namreč na gostovanju v Oaklandu nemočni, razigrani Golden State jih je namreč pred 19.596 gledalci v dvorani Oracle Arena odpravil z gladkih 113:91, kar pa ni najvišja zmaga Bojevnikov v finalnih dvobojih zadnjih sezon. Lani so bili namreč na tekmi številka 2, ravno tako pred domačimi navijači, od Konjenikov boljši celo s 110:77.

Z izjemo prve polovice uvodne četrtine, ko sta se zasedbi izmenjevali v vodstvu, so gostitelji popolnoma gospodarili na parketu. Na prvi odmor so odnesli pet točk naskoka, ob polčasu so bili osem točk spredaj, glavnino razlike pa so ustvarili v tretjem delu, ko je njihova prednost po delnem izidu 10:0 poskočila že na vrtoglavih 24 točk. Do konca so jo zgolj še suvereno zadržali, predvsem na račun zelo majhnega števila izgubljenih žog - privoščili so si zgolj štiri, tekmec kar dvajset.

V zmagovalni vrsti sta izstopala zvezdnika Kevin Durant, ki se je ustavil pri 38 točkah, dodal pa še po osem skokov in asistenc, in Stephen Curry, ki je prispeval 28 točk (zadel je kar šest trojk) in k dvojnem dvojčku primaknil še deset podaj. Pri Clevelandu je LeBron James v lastno statistiko vpisal 28 točk in 15 skokov. Golden State bo gostil tudi drugi obračun finalne serije, in sicer v noči na ponedeljek. Tekmeca si sicer nasproti stojita že v tretjem zaporednem finalu - predlani so bili uspešnejši Bojevniki, lani pa Konjeniki.