NBA: John Wall eksplodiral, ko je bilo najbolj nujno (VIDEO)

Košarkarji Washingtona so si z zmago na gostovanju pri Atlanti (115:99) zagotovili preboj v konferenčni polfinale.

Objavljeno
29. april 2017 10.02
NBA/
J. P.
J. P.

Atlanta - Košarkarji Washingtona so si zagotovili napredovanje v konferenčni polfinale lige NBA, v katerem jih čaka najuspešnejše moštvo vzhodne konference v rednem delu sezone Boston. V šesti tekmi prvega kroga so na gostovanju pred 18.849 gledalci v dvorani Philips Arena s 115:99 odpravili Atlanto in se skozi uvodno sito prebili z izidom 4:2 v zmagah. To je bil sploh edini medsebojni dvoboj v seriji, na katerem so se veselili gostje. 

V zmagovalni vrsti se je »z verige snel« 26-letni organizator John Wall, ki se je ustavil šele pri 42 točkah (prosti meti 9:10, za dve 15:21, trojke 1:4), od tega jih je kar 19 prispeval v zadnji četrtini. Dodal je še osem asistenc, štiri ukradene žoge, dve blokadi in en skok v 44 minutah, privoščil pa si je tudi sedem izgubljenih žog. To je bila njegova druga najuspešnejša tekma v sezoni: več, kar 52 točk, je vknjižil lanskega decembra, na Miklavžev večer, ob porazu z Orlandom. Bradley Beal je sinoči dodal 31 točk, enako kot prvi strelec poražene zasedbe Paul Millsap.

Larry Bird sestopil

Po porazu v prvem krogu izločilnih bojev z branilcem naslova Clevelandom (z 0:4 v zmagah) je Indiana ostala brez predsednika, saj je odstopil nekdanji legendarni igralec, 60-letni Larry Bird. Za takšen korak se je odločil zavoljo različnih pogledov na prihodnost kolektiva od lastnikov, ki so prepričani, da bi moralo priti do popolne reforme igralskega kadra, medtem ko Bird zatrjuje, da bi bilo treba moštvo graditi okrog prvega zvezdnika Paula Georgea. Začasno ga bo nasledil generalni direktor Kevin Pritchard

IZIDI LIGE NBA

Atlanta Hawks : Washington Wizards 99:115 - v zmagah 2:4
Chicago Bulls : Boston Celtics 83:105 - v zmagah 2:4
Utah Jazz : Los Angeles Clippers 93:98 - v zmagah 3:3