NBA: kalvarija Jezernikov se nadaljuje (VIDEO)

Košarkarji Detroita so se veselili četrtič zapored na domačem parketu, moštvo LA Lakers so odpravili s 111:91.

Objavljeno
07. december 2015 07.56
Lakers Pistons Basketball
J. P.
J. P.

Detroit - Košarkarji moštva Los Angeles Lakers, šestnajstkratni dobitniki šampionskih prstanov v ligi NBA, se nikakor ne morejo prebuditi iz nočne more, ene najhujših v njihovi zgodovini. Sinoči so na gostovanju pokleknili še pred Detroitom (91:111) in vpisali že 17. poraz v sezoni, z zgolj tremi zmagami so prepričljivo najslabša zasedba zahodne konference. Njihov sinočnji tekmec je bil uspešen dvanajstič v sezoni, četrtič zapovrstjo (pred domačimi navijači), kar ga je na razpredelnici vzhodne konference popeljalo na mesta, ki zagotavljajo preboj v izločilne boje. A do tja je kajpak še zelo dolga pot.

Že začetek je nakazal, kakšen bo potek dvoboja. Gostitelji so ušli z neverjetnih 15:0, Jezerniki so za prvi zadet koš iz igre potrebovali več kot štiri minute. Razlika je v nadaljevanju le še rasla, po glavnem odmoru se ni spustila pod 20 točk vse do sredine zadnje četrtine, ko so gostje z delnim izidom 9:0 vendarle nekoliko ublažili zaostanek. Detroit je igral skrajno resno vse do zadnje minute, zavzetost pod obema obročema nazorno izpričuje tudi kar 61 skokov, od tega 44 v obrambi.

V zmagovalnem moštvu, ki je doseglo tudi devet trojk, se je najbolj izkazal Kentavious Caldwell-Pope z 22 točkami in štirimi ukradenimi žogami, Andre Drummond je vpisal dvojnega dvojčka za 18 točk in 15 skokov. Pri poražencih je izstopal rezevist Louis Williams z 21 točkami, od tega tremi trojkami, Julius Randle si je v statistiko zabeležil nov dvojni dvojček za 15 točk in 11 skokov. Kobe Bryant je bil neopazen, prispeval je zgolj pet točk ob zelo slabem metu iz igre 2:15, sredi tekme pa se zaradi trebušne gripe ni več vrnil iz garderobe na parket. Med tekmodvobojem se je tudi zaiskrilo, Nick Young je želel s pestmi obračunati z Anthonyjem Tolliverjem, ki je blokiral njegovo polaganje, a so petelina hitro ločili.

IZIDI LIGE NBA

Memphis Grizzlies : Phoenix Suns 95:93
Brooklyn nets : Golden State Warriors 98:114
Detroit Pistons : Los Angeles Lakers 111:91
Washington Wizards : Dallas Mavericks 104:116
Oklahoma City Thunder : Sacramento Kings 98:95