NBA: kar 22 Houstonovih trojk pokopalo Ostroge (VIDEO)

Košarkarji San Antonia v prvem dvoboju konferenčnega polfinala niso izkoristili prednosti domačega parketa (99:126).

Objavljeno
02. maj 2017 09.03
NBA/
J. P.
J. P.

San Antonio - Košarkarji Houstona so v uvodni tekmi konferenčnega polfinala lige NBA storili pomemben korak, saj so že na gostovanju odpravili zasedbo San Antonia, in to zelo prepričljivo - s kar 126:99. Odpor domačih igralcev so strli predvsem z meti z razdalje, saj so iz petdesetih poskusov zadeli kar 22 trojk (!), tekmec pa iz 29 poskusov zgolj devet. Moštvi igrata na štiri zmage, drugi obračun bo v noči na četrtek ravno tako v dvorani AT&T Center v San Antoniu. 

Gostitelji so prvič in zadnjič vodili pri 2:0, vse ostalo je bilo v domeni Houstona, ki se je že v uvodni četrtini odlepil za kar 15 točk, ob polčasu je bila razlika celo podvojena (69:39), najvišja pa sredi zadnjega dela, kar +39. To je zmagovalce v zadnjih izdihljajih tekme uspavalo do te mere, da je bil razkorak med zasedbama ob zadnjem pisku sirene vendarle nekoliko znosnejši. Vseeno je bil to najvišji poraz Ostrog v prvem obračunu serije, odkar jih vodi neuničljivi Gregg Popovich.

V zmagovalni zasedbi je kar šesterica vpisala dvomestno število točk, najbolj pri metu je bil Trevor Ariza s 23 točkami, od tega petimi trojkami, medtem ko sta se dvojnih dvojčkov veselila Clint Capela za 20 točk in 13 skokov ter James Harden za 20 točk in 14 asistenc. Pri San Antoniu velja izpostaviti učinek Kawhija Leonarda, ki se je ustavil pri 21 točkah in 11 skokih.

IZIDA

Cleveland Cavaliers : Toronto Raptors 116:105 - v zmagah 1:0
San Antonio Spurs : Houston Rockets 99:126 - v zmagah 0:1