NBA: Kratkohlačniki četrtič zapored na kolenih, Vujačič spet ni igral (VIDEO)

Od New Yorka (brez Carmela Anthonyja) je bila na gostovanju po podaljšku s 116:111 boljša tudi zasedba Houstona.

Objavljeno
30. november 2015 09.29
Rockets Knicks Basketball
J. P.
J. P.

New York - Košarkarji New Yorka ne najdejo poti iz krize, v katero so padli prejšnji teden ob prvem medsebojnem obračunu z Miamijem Gorana Dragića in Bena Udriha. Odtlej so namreč vpisali že štiri poraze zapored, tudi sinoči so morali pred domačimi navijači v Madison Square Gardnu premoč priznati še Houstonu, ki je bil po podaljšku boljši s 116:111. Tako Kratkohlačniki ostajajo pri osmih zmagah in držijo šele enajsto mesto na razpredelnici vzhodne konference lige NBA, Houston je enajsti na zahodu.

Po polčasu ni dišalo po takšnem razpletu, saj so gostitelji na glavni odmor odšli s trinajstimi točkami zaloge (54:41). Tudi po koncu tretjega dela (+8) še ni bilo videti, da bodo Rakete izsilile podaljšek. Osem minut pred koncem rednega dela je Derrick Williams s trojko naskok povišal na štirinajst točk (91:77), nato pa se je Houston z delnim izidom 12:0 domačim vendarle prilepil za hrbet, na 101:101 pa je 32 sekund pred koncem četrte četrtine z uspešnim metom z razdalje poravnal Marcus T. Thornton.

V podaljšku je bil izid trikrat izenačen, Kratkohlačniki pa vodili niso več. V vrstah zmagovalcev je bil pričakovano najučinkovitejši James Harden s 26 točkami kljub katastrofalnemu metu za tri (0:7), Clint Capela je vpisal tretji dvojni dvojček v zadnjih štirih obračunih za 18 točk in 11 skokov. Pri New Yorku, ki se je moral znajti brez obolelega prvega zvezdnika Carmela Anthonyja, pa je kar 31 točk prispeval Arron Afflalo, vzhajajoči zvezdnik Krištaps Porzingis se je z 20 točkami in 13 skoki vnovič dokopal do dvojnega dvojčka, slovenski as Saša Vujačič pa je bil vnovič edini, ki je po trenerjevi odločitvi celo tekmo obsedel na klopi.

Zdaj Kratkohlačnike v noči na četrtek čaka nov domač dvoboj s Philadelphio. To bo odlična priložnost za prekinitev črnega niza, saj bo na nasprotni strani parketa stala zasedba, ki edina v dosedanjem delu sezone še ni okusila slasti zmage.

IZIDI NBA

New York Knicks : Houston Rockets 111:116 - v podaljšku (Saša Vujačič ni igral)
Charlotte Hornets : Milwaukee Bucks 87:82
Los Angeles Clippers : Minnesota Timberwolves 107:99
Brooklyn Nets : Detroit Pistons 87:83
Memphis Grizzlies : Philadelphia 76ers 92:84
Orlando Magic : Boston Celtics 110:91
Toronto Raptos : Phoenix Suns 102:107
Los Angeles Lakers : Indiana Pacers 103:107