NBA: LeBronovih 37 točk ni bilo dovolj (VIDEO)

Košarkarji Clevelanda, še vedno vodilni v vzhodni konferenci lige NBA, so morali priznati premoč Milwaukeeju (105:108).

Objavljeno
15. november 2015 08.06
Cavaliers Bucks Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Milwaukee - Vodilno moštvo vzhodne konference košarkarske lige NBA Cleveland je sinoči vpisalo drugi poraz in tako prekinilo niz osmih zaporednih zmag, na kolena pa ga je - podobno kot že v oktobrskem dvoboju predsezone - spravil Milwaukee, ki je bil v drugem podaljšku boljši s 108:105. Finalistom minule sezone nista pomagala niti dvojna dvojčka prvih zvezdnikov, LeBron James se je ustavil šele pri 37 točkah (pet trojk) in 12 skokih, Kevin Love pa je dodal 24 točk in 14 skokov.

Cleveland je bil izjemno učinkovit pri metu z razdalje, saj je dosegel kar štirinajst trojk, kar pa ni bilo dovolj za zmago, saj so gostitelji, ki so v desetem obračunu vpisali peto zmago, v ključnih trenutkih znali strniti vrste. Prav vsi člani začetne peterke so prispevali dvomestno število točk, prav tako dva rezervista, še najbolj je bil pri metu Jerryd Bayless s 17 točkami, po točko manj sta dodala Giannis Antetokounmpo in Greg Monroe, ki sta dvojna dvojčka dopolnila z 11 oziroma kar 17 skoki.

Dvoboj je bil izjemno izenačen. V prvi četrtini so bili gostitelji največ štiri točke spredaj, v začetku druge je Cleveland z delnim izidom 9:0 nekoliko udobneje ušel, a so tekmeci s trojko Baylessa spet prešli v vodstvo in na glavni odmor odšli s +6. Ko so tretji del končali z devetimi točkami naskoka (vmes so zadeli deset točk zapovrstjo), je že dišalo po gladki zmagi Milwaukeeja, a so se gostje znali vrniti, v ključnih trenutkih je odgovornost na svoja ramena prevzel LeBron in zadel zadnjih šest točk Clevelanda v rednem delu, podaljšek pa izsilil 17 sekund pred koncem četrte četrtine z izenačenjem na 88:88.

V dodatnem delu je bil izid trikrat izenačen, tudi po petih minutah, ko je Clevelandu še drugi podaljšek spet zagotovil James. Nato je isti igralec zadel še trojko in svoje moštvo popeljal do edinega vodstva v podaljšku, vrnil je Khris Middleton ravno tako z uspešnim poskusom z razdalje, odtlej pa Milwaukee vodstva ni več izpustil iz rok. Zanimivost: v poklon žrtvam petkovih terorističnih napadov v Parizu so pred dvobojem v BMO Harris Bradley Centru zavrteli francosko himno marseljezo.

IZIDI LIGE NBA

Los Angeles Clippers : Detroit Pistons 101:96
Washington Wizards : Orlando Magic 108:99
Houston Rockets : Dallas Mavericks 98:110
Milwaukee Bucks : Cleveland Cavaliers 108:105 - v podaljšku
San Antonio Spurs : Philadelphia 76ers 92:83
Phoenix Suns : Denver Nuggets 105:81
Golden State Warriors : Brooklyn Nets 107:99 - v podaljšku