NBA: najboljši z vzhoda končnico odprl s porazom (VIDEO)

Najučinkovitejši v majici poraženega Bostona je bil Isaiah Thomas (33 točk), ki mu je dan pred tekmo umrla sestra.

Objavljeno
17. april 2017 08.15
Bulls Celtics Basketball
J. P.
J. P.

Boston - Košarkarji Bostona so blesteli v rednem delu sezone lige NBA, saj so ga s 53 zmagami končali povsem na vrhu razpredelnice vzhodne konference, tudi pred branilcem šampionske lovorike Clevelandom. A jim to ob začetku izločilnih bojev ni prav nič pomagalo, v prvem obračunu konferenčnega četrtfinala so morali namreč pred 18.024 gledalci v domači dvorani TD Garden na kolena pred Chicagom, ki se je do zadnjega kola z Miamijem Gorana Dragića boril za osmo mesto na vzhodu in preboj v končnico. 

Biki so se veselili zmage s 106:102, ki pa ni bila samoumevna, saj sta se moštvi domala ves dvoboj izmenjevali v vodstvu, Boston je bil nazadnje spredaj pri rezultatu 88:87, nakar je tekmec zmogel osem zaporednih točk in dokončno nagnil tehtnico na svojo stran. Poražencem ni pomagalo niti kar 14 zadetih trojk, ko pa so jih gostje pošteno preskakali (razmerje skokov 36:53). Med Biki sta izstopala Jimmy Butler s 30 točkami in Robin Lopez z dvojnim dvojčkom za 14 točk in 11 skokov, pri Bostonu pa nekdanji Dragićev soigralec pri Phoenixu Isaiah Thomas s 33 točkami.

Njegov nastop je do zadnjega visel pod vprašajem, saj je dan pred tekmo njegova 22-letna sestra Chyna preminila v prometni nesreči. »Isaiah je odličen, odličen igralec. In čudovita oseba. Ne znam mu pomagati, lahko pa sem navdušen nad njegovo igro,« je po čustveni tekmi poudaril domači trener Brad Stevens. Drugi dvoboj, ravno tako v Bostonu, bo v noči na sredo.

IZIDI LIGE NBA

Golden State Warriors : Portland Trail Blazers 121:109
Boston Celtics : Chicago Bulls 102:106
Houston Rockets : Oklahoma City Thunder 118:87