NBA: Oklahoma v novo sezono brez Westbrooka

Košarkar Oklahome Russell Westbrook bo zaradi operacije kolena moral počivati najmanj štiri tedne.

Objavljeno
02. oktober 2013 11.36
Thunder Media Day Basketball
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Oklahoma City - Ameriško moštvo lige NBA Oklahoma City Thunder bo novo tekmovalno sezono začelo brez pomembnega člana Russlla Westbrooka, ki so mu včeraj operirali desno koleno, po ocenah zdravnikov pa naj bi okrevanje trajalo največ šest tednov.

Ameriški organizator igre se je poškodoval 24. aprila na tekmi s Houstonom, na kateri je trčil s Patrickom Beverlyjem, tri dni kasneje je prestal prvo operacijo, zdaj pa je zaradi poslabšanja stanja potreboval novo.

»Russell je dobro okreval po operaciji in je bil izjemen na treningih. Do nedavnega ni čutil nobene bolečine v koleno, zdaj pa je le-to zateklo. Po posvetu z zdravniki smo se odločili za nov poseg, s katerim bo imel Westbrook najboljše možnosti, da bo celotno sezono lahko igral na najvišjem nivoju. Zdravniki so med operacijo ugotovili, da se je meniskus dobro zacelil, koleno pa je zateklo zaradi odpadlega šiva,« je pojasnil generalni menedžer Oklahome Sam Presti.

Russell Westbrook je v ligi NBA debitiral leta 2008 za takratno moštvo Seattle SuperSonics, ki se je še istega leta preselilo in preimenovalo v Oklahoma City Thunder. Ameriški organizator igre je trikrat nastopil na tekmi vseh zvezd in lani v dresu državne reprezentance osvojil naslov olimpijskega prvaka, v pretekli sezoni lige NBA pa je imel povprečje 23,2 točke, 7,4 podaje, 5,2 skoka in 1,77 ukradene žoge na tekmo.

Nova sezona se bo začela 29. oktobra s tekmo med branilci naslova, košarkarji Miami Heat, ter njihovimi nasprotniki Chicago Bulls.