NBA: Ostroge ob porazu izgubile še Leonarda (VIDEO)

Košarkarji Golden Stata ostajajo tudi po devetih dvobojih neporaženi v končnici lige NBA, sinoči so zmagali mukoma.

Objavljeno
15. maj 2017 08.55
NBA/
J. P.
J. P.

Oakland - Košarkarji Golden Stata, finalisti lige NBA v minuli sezoni, ostajajo neporaženi tudi po devetem dvoboju končnice, vendar pa jim je šlo na prvi tekmi konferenčnega finala zelo za nohte, zasedbo San Antonia so pred 19.596 gledalci v domači dvorani Oracle Arena z odličnim drugim polčasom mukoma odpravili s 113:111.

Dolgo časa ni dišalo po takšnem razpletu, saj so gostje na prvi odmor odnesli 14 točk naskoka, nato po delnem izidu 12:0 vodili že s +25, na polovici obračuna pa so bili udobnih 20 točk spredaj. A je bilo tudi to premalo: po vodstvu z 78:55 so Bojevnikom dovolili doseči kar 18 zaporednih točk, s čimer so se jim prilepili za ovratnik, sredi zadnjega dela pa tudi švignili mimo.

V končnico so Ostroge spet vstopile s tremi točkami zaloge (106:103), s trojko je izenačil najučinkovitejši mož na parketu Stephen Curry, v zadnjih trenutkih pa so nekoliko mirnejšo kri ohranili domači, ki bodo gostitelji tudi druge tekme serije v noči na sredo.

V zmagovalni vrsti sta Curry (40 točk, sedem trojk) in Kevin Durant (34 točk, met za dve 9:13) skupaj prispevala kar 74 točk in tako rekoč sama strla tekmece, pri katerih sta - kot že tolikokrat - izstopala LaMarcus Aldridge (28 točk in osem skokov) in Kawhi Leonard (26 točk in osem skokov), ki pa je moral v tretji četrtini s parketa s ponovno poškodovanim levim gležnjem.