NBA: Ostroge tudi brez Leonarda ponižale Houston (VIDEO)

Zmaga s kar 114:75, s katero je San Antonio napredoval v konferenčni finale, je bila najvišja v letošnji končnici.

Objavljeno
12. maj 2017 08.24
NBA/
J. P.
J. P.

Houston - Sinočnja zmaga s kar 114:75 na gostovanju pred 18.055 gledalci v dvorani Toyota Center v Houstonu, s katero so se košarkarji San Antonia kot tretji prebili v konferenčni finale lige NBA (z izidom 4:2 v zmagah), je bila z naskokom najvišja v letošnji končnici. Gostom se ni niti najmanj poznala odsotnost dveh poškodovanih zvezdnikov, Tonyja Parkerja in po novem tudi Kawhija Leonarda, ki ima težave z gležnjem in se bodo o njegovi vrnitvi v klubu odločali sproti pred vsako tekmo.

O zmagovalcu ni bilo dvoma niti za sekundo. V uvodni četrtini je bil izid nazadnje poravnan na 14:14, odtlej pa so na parketu gospodarile Ostroge, ki so že v začetku drugega dela z delnim izidom 13:0 ušle za neulovljivih 18 točk, nato pa razliko le še plemenitile. Sredi zadnje četrtine so gostitelji še zaostajali za »zgolj« 24 točk, nato pa so si privoščili strelski mrk, med katerim več kot sedem minut niso dosegli koša, kar je tekmec izkoristil in se z delnim rezultatom kar 18:0 odlepil na neverjetnih 42 točk naskoka. Končni izid je s trojko postavil Bobby Brown.

Houston - prvi zvezdnik James Harden je z 10 točkami izenačil svoj najslabši izkupiček v sezoni - je več kot polovico svojih točk dosegel z meti z razdalje, saj je zmogel 13 trojk, v tem pogledu je bil najučinkovitejši Trevor Ariza, ki je bil iz osmih poskusov uspešen petkrat, sicer pa je prispeval 20 točk, medtem ko je centru Clintu Capeli v uteho ostal dvojni dvojček za 15 točk in 12 skokov. Pri San Antoniu, ki je domače predvsem krepko preskakal (kar 60:37 v skokih), je bil najbolj pri metu LaMarcus Aldridge s 34 točkami, kar je njegov osebni rekord v sezoni, dodal je še dvanajst skokov. Dvojna dvojčka sta vpisala še Dejounte Murray (11 točk, 10 skokov) in Pau Gasol (10 točk, 11 skokov).