NBA: pogajanja se lahko zaključijo v roku dveh dni

Po 12-urnih pogajanjih so igralci sprejeli ponujeno delitev dobička, vendar se pogajanja še niso zaključila.

Objavljeno
10. november 2011 09.54
Posodobljeno
10. november 2011 11.27
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

New York - Po več dnevnem besednem boju in po vseh postavljenih ultimatih s stani lastnikov klubov v ligi NBA, se pogajanja očitno bližajo koncu. Kot je znano, se je v ligi zataknilo predvsem pri delitvi dobička, obstajajo pa tudi problemi, ki vključujejo druga vprašanja, o katerih lastniki klubov in njihovi igralci nikakor ne morejo najti skupnega jezika. 

Lastniki klubov, so združenju igralcev pred kratkim postavili ultimat, da morajo sprejeti ponudbo, po kateri naj bi se dobiček delil na pol, torej 50:50. Komisar lige David Stern je takrat prav tako obljubil, da bo ponudbo zamenjal z mnogo neugodnejšo, če je igralci ne bodo sprejeli do srede popoldan.

Igralci so ultimat zavrnili, saj so želeli, da bi se dobiček delil na 51:49 v njihovo korist. Rok ultimata je prešel kot bi mignil, Stern groženj ni uresničil, danes zjutraj pa je po dvanajst urnih pogajanjih združenje igralcev pristalo na ponudbo lastnikov in sprejelo delitev dobička na 50:50, piše Yahoo Sports.

Pogajanja se bodo nadaljevala danes opoldne po vzhodnoameriškem času, saj obstaja še mnogo neodgovorjenih vprašanj glede delovanja same lige. »S pogajanji lahko zaključimo v dnevu ali dveh,« je dejal neimenovani funkcionar lige in dodal: »Vse skupaj je  še zmeraj eksplozivna situacija, v kateri na poti stoji veliko ega...vendar imamo kljub temu dovolj razlogov za upanje.«