NBA: Prenovljeni Cleveland razbil Boston (VIDEO)

Cleveland Cavaliers so na zadnji dan prestopnega roka povsem prenovili ekipo in nato še premagali Boston s 121:99.

Objavljeno
12. februar 2018 06.34
BKN-BKO-CLEVELAND-CAVALIERS-V-BOSTON-CELTICS
N. Gr.
N. Gr.

Boston - Tekma najboljših ekip vzhodne konference v TD Centru v Bostonu je bila tokrat nekaj posebnega. Še pred začetkom tekme so upokojili dres s številko 34, ki ga je 15 let v Bostonu nosil legendarni Paul Pierce in s katerim je osvojil tudi šampionski prstan. V dvorani sta se mu med drugim pridružila tudi Kevin Garnett in Rajon Rondo, s katerimi je tvoril veliko trojko zadnjega šampionskega slavja Keltov.

Cleveland Cavaliers so se na slavnostni trenutek požvižgali, saj imajo trenutno precej dela s seboj in svojo ekipo. Po popolni prenovi na zadnji dan prestopnega roka je bil čas, da novinci vnesejo svežo kri v ekipo, in to jim je zagotovo uspelo. LeBron James je na parketu spet igral z nasmehom in z vseh možnih položajev polnil koš Bostona, novinci Larry Nance Jr., Rodney Hood, Jordan Clarkson in dobri prijatelj LeBrona George Hill pa so skupaj dosegli 49 točk. 

James je v prvi četrtini dobil neprijeten udarec v kolena, zato je odigral le 28 minut, a v tem času dosegel 24 točk, deset asistenc in osem skokov in za las zgrešil trojnega dvojčka ob zmagi s 121:99. Boston je trenutno vodilna ekipa na Vzhodu, Cleveland pa je tretji, a ob takšnih predstavah se zdi, da bo Bostonu na poti do morebitnega finala tudi letos zelo težko. 

Paul Pierce kljub porazu ne bo pozabil nedeljskega večera. Foto: AP

Pri Oklahomi sta manjkali dve tretjini velike trojke, tako Russell Westbrook kot Carmelo Anthony sta tekmo z Memphisom izpustila zaradi poškodovanih gležnjev. V ospredje je stopil Paul George in s 33 točkami odlično vodil ekipo na parketu in jo pripeljal do zmage s 110:92 proti bledemu Memphisu, ki bo do konca sezone le še povzel po lestvici navzdol. Houston je premagal Dallas, Utah je presenetljivo odpihnil Portland, Minnesota je komajda odpravila bledi Sacramento, Toronto pa brez posebnih težav Charlotte. 

V ligi NBA bodo tekme igrali le še v noči na torek, nato bo večina igralcev odšla na premor, nekaj med njimi, tudi Goran Dragić, pa v Los Angeles na tekmo zvezd. 

Liga NBA, rezultati:

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 103:123
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 118:115
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 99:121
Indiana Pacers - New York Knicks 121:113
Houston Rockets - Dallas Mavericks 104:97
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 111:106
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 110:92
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 96:115