NBA: San Antonio preko Ginobilija do pomembnega vodstva (VIDEO)

San Antonio Spurs so po podaljšku premagali Houston Rockets s 110:107 in zdaj v zmagah vodijo s 3:2.

Objavljeno
10. maj 2017 10.58
SPO-BKO-BKN-HOUSTON-ROCKETS-V-SAN-ANTONIO-SPURS---GAME-FIVE
A. V.
A. V.
San Antonio - Šesta tekma bo v noči na petek v Houstonu, San Antonio za preboj v konferenčni finale, kjer ga že čaka Golden State, potrebuje le še zmago.

V dvorani AT&T se je z 22 točkami izkazal Kawhi Leonard, izkušeni Manu Ginobili pa je suvereno blokiral Jamesa Hardena, ko je ta z metom za tri točke v zadnjih sekundah podaljška skušal tekmo izenačiti. Devetintridesetletni Argentinec je ob tem pokazal vso svoje znanje, Harden pa, čeprav je bil s 33 točkami prvi strelec svoje ekipe, ni imel najboljšega večera. Zvezdnik je v statistiko vnesel trojnega dvojčka, a v podaljšku ni našel recepta, kako ugnati razpoložene Spurse. Od 15 poskusov za tri točke je bil uspešen le štirikrat.

Za Houston so deset ali več točk dosegli še trije košarkarji, Patrick Beverley je k izkupičku prispeval 20 točk, Ryan Anderson 19, Eric Gordon pa deset. San Antonio si je lepo razdelil točkovno bero, Ginobilli je tekmo končal z 12 točkami, prav toliko jih je prispeval Jonathan Simmons, LaMarcus Aldridge jih je dodal 18, Danny Green 16, Patty Mills pa 20.

Zmagovalca tega dvoboja čakajo prvaki iz leta 2015 in lanski finalisti Golden State Warriors, ki so v drugem konferenčnem polfinalu že v ponedeljek z gladkih 4:0 v zmagah odpravili Utah Jazz.

NBA
- ZAHOD:

San Antonio Spurs - Houston Rockets 110:107 (podaljšek)
- San Antonio vodi s 3:2 v zmagah.