NBA: Toronto skoraj zapravil 25 točk naskoka (VIDEO)

Košarkarji Milwaukeeja so se z delnim izidom 27:4 vrnili v igro, a obstali pred zaprtimi vrati konferenčnega polfinala.

Objavljeno
28. april 2017 08.43
NBA/
J. P.
J. P.

Milwaukee - Potem ko so košarkarji Toronta v tretjem dvoboju konferenčnega četrtfinala lige NBA grdo pokleknili na gostovanju v Milwaukeeju (77:104), ki se je tako dokopal do vodstva z 2:1 v zmagah, so jih mnogi že odpisali, toda kanadski predstavnik je imel drugačne račune. Hud spodrsljaj ga ni sesul, temveč je odtlej vpisal tri zaporedne zmage in se tako prebil v drugi krog izločilnih bojev, v katerem pa ga čaka eden največjih možnih izzivov - branilec šampionskih prstanov Cleveland.

Sinoči so Plenilci piko na »i« postavili na gostovanju pred 18.717 gledalci v dvorani BMO Harris Bradley Center, saj so domačo zasedbo Milwaukeeja odpravili z 92:89 in jo s čvrsto obrambo še tretjič zapovrstjo zaustavili pri manj kot 94 točkah. Pravzaprav je dišalo po še izdatnejši zmagi, na glavni odmor so namreč gostje odnesli kar 13 točk zaloge (51:38), v tretjem delu razliko oplemenitili celo na +25, nato pa tekmecu, ki je v kratkem času vknjižil tri trojke, dovolili, da se je vrnil v igro in zrežiral infarktno končnico. 

Najprej je Milwaukee zmogel delni izid 13:0 in kmalu nato še 14:0 (skupaj v tem obdobju kar 27:4), s čimer se je celo zavihtel v vodstvo z 80:78. To je vnovič prebudilo uspavane goste, da so si z devetimi zaporednimi točkami spet zagotovili prednost, ki pa je skopnela zgolj na točko po uspešnem poskusu s 34 točkami najučinkovitejšega moža na parketu Giannisa Antetokounmpoja tri sekunde in pol pred koncem obračuna. Zmagovalca je z zadetima prostima metoma štiri desetinke pozneje potrdil DeMar DeRozan, ki je bil najbolj prepričljiv pri Torontu z 32 točkami.

IZIDA LIGE NBA

Milwaukee Bucks : Toronto Raptors 89:92 - v zmagah 2:4
Memphis Grizzlies : San Antonio Spurs 96:103 - v zmagah 2:4