NBA: Tudi razigrani Dragić premalo za vroči Portland (VIDEO)

Goran Dragić je za Miami dosegel 23 točk, a niti to ni bilo dovolj, da bi Vročica ustavila nalet Portlanda.

Objavljeno
13. marec 2018 08.10
BASKETBALL-NBA-POR-MIA/
N. Gr.
N. Gr.

Portland - Niti Miami na čelu z Goranom Dragićem ni uspel ustaviti Portlanda, ki z deseto zaporedno zmago ohranja najdaljši aktivni niz neporaženosti v ligi NBA. Tokrat so na krilih Damiana Lillarda slavili s 115:99, Dragić pa je izkoristil odsotnost Dwayna Wada in dosegel 23 točk.

Po povratku Wada se je vloga Dragića predvsem v zaključkih tekem močno zmanjšala, odgovornost spet prevzema izkušeni ljubljenec navijačev, Dragić pa se je s to vlogo vsaj navzven sprijaznil. Tokrat sta manjkala tako Wade kot Hassan Whiteside, zato je imel slovenski organizator igre vse niti v svojih rokah, v 31 minutah na parketu je ob 23 točkah zbral še dva skoka in tri podaje.

Miami je na začetku zadnje četrtine naredil niz 18-2 in skorajda izničil zaostanek 19 točk, petminutno sušo Portlanda je prekinil šele trenutno najbolj razigrani košarkar v ligi NBA Damian Lillard. V drugem polčasu je dosegel 21 točk, v tej sezoni je v drugih polčasih tekem dosegel največ točk med vsemi košarkarji, skupno se je ustavil pri 32 točkah in desetih asistencah.

Lillarda trenutno ne more ustaviti nihče. Foto: Reuters

»Dame igra najboljšo košarko svoje kariere. Že lani je bil po tekmi zvezd izvrsten, popeljal nas je v končnico, a imam občutek, da letos igra še bolje. Bomo videli, vseeno nas čaka še 16 tekem do končnice,« je bil s prispevkom prvega zvezdnika Rip Cityja zadovoljen trener Terry Stotts

Blestel je tudi center Jusuf Nurkić s 27 točkami in kar 16 skoki, ki je izkoristil odsotnost Whitesida pod košem Miamija. Russel Westbrook je z 20. dvojnim dvojčkom sezone ohranil Oklahomo v igri za 3. mesto na Zahodu, trenutno za Portlandom zaostajajo za dve zmagi. 

NBA, izidi:

Portland Trail Blazers - Miami Heat 115:99
(Goran Dragić: 23 točk, 2 skoka, 2 podaji v 31 minutah za Miami)
Houston Rockets - San Antonio Spurs 109:93
Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 103:121
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 106:101