NBA: v »slovenskem« dvoboju Dragić in Udrih boljša od Vujačiča (VIDEO)

Košarkarji Miamija so bili v dvoboju z močnim slovenskim pridihom sinoči s 95:78 uspešnejši od New Yorka.

Objavljeno
24. november 2015 07.33
NBA/
J. P.
J. P.

Miami - Te dni je v svetu športa v Miamiju začutiti tudi slovenski pridih. Jutri bo namreč tam v dvoboju z Erislandyjem Laro v ring stopil boksarski as Dejan Zavec, sinoči pa sta se v okviru lige NBA v AmericanAirlines Areni pomerili moštvi, v katerih si kruh služi tudi naša košarkarska trojica onkraj luže. Gostitelji z Goranom Dragićem in Benom Udrihom so bili s 95:78 prepričljivo boljši od New Yorka s Sašo Vujačičem, ki je moral tako prekiniti niz štirih zaporednih zmag. Miami se je z deveto v sezoni in tretjo zapovrstjo prebil že na drugo mesto razpredelnice vzhodne konference, zaostaja pa zgolj še za Clevelandom.

Končni razplet je bil bolj ali manj jasen že po polčasu. Vročica je sicer začela nekoliko uspavano in sprva prepustila vodstvo gostom, ki so pobegnili z največ +7, izid pa je bil poravnan že pri 19:19. Nato so do konca prve četrtine zadeli le še domači, ki so z delnim rezultatom 7:0 na odmor odšli z dokaj udobno prednostjo, ki pa so jo v drugem delu le še plemenitili, vmes je razlika narasla že na velikanskih 23 točk. Tudi po glavnem odmoru se ni kaj bistveno spremenilo, pod +15 naskok ni več padel vse do začetka zadnje četrtine, ko so bili Kratkohlačniki »le« še dvanajst točk zadaj, bliže pa niso mogli priti.

»Gradimo obrambo, to je bilo tokrat res očitno. V tem dvoboju niste našli nobenega posebej izstopajočega posameznika, zmagali smo kot moštvo,« je kratko strnil vtise domači trener Erik Spoelstra. In res, najboljša strelca med njegovimi varovanci sta bila prva zvezdnika Dwyane Wade in Chris Bosh s po 16 točkami, Hassan Whiteside je vpisal dvojnega dvojčka za 11 točk in 11 skokov (pristavil je še pet blokad), pričakovan delež je prispeval tudi slovenski član prve peterke Goran Dragić, ki je v 31 minutah na parketu zmogel 13 točk (prosti meti 0:1, za dve 5:10, trojke 1:2), devet skokov, pet asistenc ter po tri ukradene in izgubljene žoge. S trojko 36 sekund pred koncem je vknjižil zadnje točke svoje zasedbe v obračunu.

Saša Vujačič je imel med Kratkohlačniki najmanjšo minutažo. Foto: Steve Mitchell/Reuters.

 

Trener Spoelstra je celo tekmo na klopi zadržal četverico igralcev, med njimi tudi Bena Udriha, ki se po selitvi iz Memphisa v Miami doslej zagotovo še ni naigral. Na drugi strani je povratnik na parkete lige NBA Saša Vujačič dobil tri minute priložnosti za dokazovanje, kar je bila najmanjša minutaža v vrstah New Yorka. Med strelce se ni vpisal, je pa zmogel en skok v obrambi. Precej bolj pri metu sta bila Carmelo Anthony z 21 točkami in vzhajajoči zvezdnik, komaj 20-letni litovski orjak Krištaps Porzingis, z 20 točkami (3 trojke) in kar 14 skoki. Še zanimivost: čeprav je trener Derek Fisher priložnost ponudil prav vsem 13 igralcem, ki jih je imel na razpolago, so rezervisti skupaj vpisali pičlih deset točk, Kratkohlačniki pa so tokrat dosegli sploh najmanj točk v tej sezoni (prejšnja spodnja meja je bila 87 točk).

IZIDI LIGE NBA

Miami Heat : New York Knicks 95:78 (Goran Dragić 13 točk, 9 skokov, 5 podaj, 3 ukradene žoge, 3 izgubljene žoge v 31 minutah, Beno Udrih ni igral; Saša Vujačič 0 točk, 1 skok v 3 minutah)

Charlotte Hornets : Sacramento Kings 127:122 - v podaljšku

Cleveland Cavaliers : Orlando Magic 117:103

Milwaukee Bucks : Detroit Pistons 109:88

Minnesota Timberwolves : Philadelphia 76ers 100:95

San Antonio Spurs : Phoenix Suns 98:84

Utah Jazz : Oklahoma City Thunder 89:111